De jongeren mochten zich tijdens een workshop graffiti uitleven op de muren van de voormalige bibliotheek in het gemeenschapscentrum.  © Elke Lamens

Sluiting gemeenschapscentrum start met workshops graffiti: kleurrijke invulling oude bibliotheek

Brecht -

Met een workshop graffiti is dit weekend het startschot gegeven van het sluitingsfeest van Gemeenschapscentrum Jan vander Noot. De lege bibruimte kreeg alvast heel kleurrijke muren. Meteen het gepaste decor voor de Boekentoe-fuif op 30 september.

“Het was een vol huis. Beide graffiti-workshops waren in een mum van tijd volzet. Zowel leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar, als middelbare studenten tot volwassenen leefden zich uit. Met een fantastisch eindresultaat tot gevolg”, meent Els Breugelmans van de cultuurdienst. “Het vormt meteen ook een schitterend decor voor de Boekentoe-fuif van de drie Brechtse jeugdhuizen op vrijdag 30 september.”

Kleurrijke graffiti op de muren waar ooit boekenrekken stonden. © Elke Lamens

Intussen zijn ook al andere kunstenaars aan het werk aan onder meer een doolhof van doeken, een aquarium en prachtige schilderingen. Er wordt ook muziek gemaakt in een jamsessie oog om oor en iemand die haakt voor het goede doel en te volgen is op livestream.

De graffiti en alle andere kunstwerken zijn op zaterdag 1 oktober vanaf 14u te bewonderen door het brede publiek op Expo22. “Er zijn dan ook workshops zoals aquarel en yoga en muzieksessies. Het wordt absoluut de moeite.”

 (ella)

Geen boekenrekken, maar wel leuke graffiti in de oude bib. © Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio