Guido Hendrickx, François Van Velthoven en Marthe met haar ouders bij de staprobot. © Erik Van Eycken

Mont Ventoux-helden François en Guido zamelen 30.000 euro in om staprobot voor Marthe (8) te bekostigen

Bonheiden -

Bonheidenaars François Van Velthoven en bloedbroeder Guido Hendrickx trokken een week naar de Mont Ventoux-berg met als plan het monster van bijna 2.000 meter hoog dertig keer te beklimmen. Uiteindelijk kwamen ze uit op vijftien door het slechte weer daar. Toch zijn ze in hun opzet geslaagd, namelijk geld inzamelen om een staprobot te kopen voor Marthe Van Linden (8), die lijdt aan cerebrale parese.

Erik Van Eycken

François Van Velthoven daagde Bonheidenaars en sponsors uit om geld te doneren dat wordt geschonken aan de 8-jarige Marthe Van Linden, die lijdt aan cerebrale parese. Dat is een hersenaandoening waardoor ze onder meer moeilijkheden heeft om te stappen. De inzet? Dertig keer de mythische berg Mont Ventoux beklimmen. Van Velthoven op de fiets, begeleid door Hendrickx op de moto.

François Van Velthoven fietste in vijf dagen tijd vijftien keer de Mont Ventoux op. © Erik Van Eycken

Ook al werd de berg in vijf dagen tijd ‘slechts’ vijftien keer overwonnen, toch haalden beide heren voldoende centen binnen om de staprobot Innowalk - die maar liefst 30.000 euro kost - aan te kopen. “Het leven van Marthe en dat van ons wordt voortaan een stuk makkelijker. Ik wil iedereen die heeft bijgedragen hartelijk bedanken”, zegt Jill Bruynseels, de mama van Marthe.

Marthe lijdt aan cerebrale parese. © Erik Van Eycken

Lift

Het duo Van Velthoven-Hendrickx werd dan ook niet gespaard van slecht weer tijdens hun Ventoux-trip. “De tweede dag al kregen we te maken met hevige windstoten, waardoor ik bijna letterlijk van mijn moto werd geblazen”, zegt Guido Hendrickx. “Voor François op de fiets was het onmogelijk om de beklimming af te werken, ook al waren we slechts vier kilometer voor de top. Tot aan Chalet Reynard kreeg François gelukkig een lift van een dame in een wagen die de ernst van de situatie inzag”, klinkt het. “Het was heftig”, voegt Van Velthoven toe.

Enkele honderden toeschouwers woonden het slotmoment bij. © Erik Van Eycken

Luid applaus

Het duo werd zondagmiddag op het Kerkplein in Bonheiden onder luid applaus verwelkomd door enkele honderden toeschouwers. “Ik ben hiervan onder de indruk”, zei Van Velthoven. “Ik leerde Marthe en haar ouders toevallig kennen via sociale media. Toen ik hun verhaal hoorde, wilde iets voor hen betekenen. Ik ben meer dan blij dat dat is gelukt. Elk jaar wil ik me inzetten voor minstens één goed doel.” Het is nog te vroeg om zeggen welke stunt de eigenaar van GreenAlive volgend jaar gaat ondernemen. “Wel heb ik aan mijn vrouw Sandra beloofd om geen tien dagen aan één stuk meer weg te zijn, want dat weegt”, zegt hij eerlijk.

Peter Vanlaet van Mama’s Jasje sloot het slotevenement af. © Erik Van Eycken

Peter Peter

Van Velthoven vindt zijn prestatie niet uitzonderlijk. “Wie goed traint en goed wordt begeleid, kan het aan. Maar dat is niet de essentie. Ik heb goeie vrienden en een schitterend gezin. Daarom zet ik me in, het houdt de gemeenschap samen. Ik ben echt ontzettend blij nu.”

De staprobot Innowalk is bovendien van Bonheidense makelij. De robot wordt namelijk verdeeld door het bedrijf Albatros. Peter van de actie Peter Vanlaet, vooral bekend als zanger bij Mama’s Jasje, sloot de namiddag met enkele nummers af.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio