De vernieuwde concertzaal liep zondag vol voor The Boom Bang Boom Hnita Orchestra, een gelegenheidsorkest bestaande uit kinderen. © Kristof Van Rompaey

Grote belangstelling voor heropening legendarische jazzplek Hnita-Hoeve: “Geweldige bekroning van vele jaren werk”

Heist-op-den-Berg -

Onder grote belangstelling van muziekliefhebbers en sympathisanten is het voorbije weekend de gerenoveerde Hnita-Hoeve in Heist-op-den-Berg heropend. Het concert van jazzlegende Philip Catherine op zaterdag was uitverkocht en viel bijzonder in de smaak. Op zondag kon iedereen de nieuwe concertzaal en het Hnita-café ontdekken en was er onder meer een concert van The Boom Bang Boom Hnita Orchestra, een gelegenheidsorkest bestaande uit kinderen.

Kristof Van Rompaey

De Hnita-Hoeve in de Lostraat is sinds 1983 de vaste uitvalsbasis van de Hnita Jazz Club. In 2018 sloot de zaal voor een grondige renovatie. Een grote schare sympathisanten en vrijwilligers zette de schouders onder het project, dat in het voorjaar nog de Vlaamse Ultima voor cultureel ondernemerschap won. Het einde van de werkzaamheden werd zaterdag bezegeld met het bezoek van Philip Catherine. “Het was fenomenaal”, zegt Gert De Bie van Hnita. “Iedereen was enorm tevreden, ook radiozender Klara, die het concert live kwam uitzenden.”

De zon was zondag van de partij. © Kristof Van Rompaey

De familiedag op zondag werd eveneens een succes. De blikvangers waren een concert van The Boom Bang Boom Hnita Orchestra, dat ’s avonds werd gevolgd door een jamsessie. “Een enorm divers publiek kwam proeven van ons aanbod”, zegt De Bie. “De grote opkomst in combinatie met de zon op zondag was een geweldige bekroning van vele jaren werk. Ondanks de grondige renovatie hebben we het gevoel dat de sfeer van vroeger goed bewaard is gebleven.”

De grote opening van de Hnita-Hoeve gaat de komende dagen nog verder met onder meer op woensdag en donderdag concerten van Daan. (kvro)

Gert De Bie zorgde zondag voor een streepje muziek buiten aan de vernieuwde hoeve. © Kristof Van Rompaey

Het nieuwe cafégedeelte van de Hnita-Hoeve is voortaan open van woensdag tot zondag en is altijd toegankelijk voor gewone caféklanten. © Kristof Van Rompaey

The Boom Bang Boom Hnita Orchestra in actie. © Kristof Van Rompaey

www.hnitajazzclub.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio