©  BELGAIMAGE

Onze bespaartip: shop je studieboeken tweedehands en bespaar 130 euro dit academiejaar

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt in sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

Het academiejaar staat voor de deur en dat brengt kosten met zich mee. De aankoop van boeken, bijvoorbeeld: onderzoekscentrum Cebud van Thomas More berekende dat universiteitsstudenten dit jaar gemiddeld 282 euro zullen spenderen aan boeken en cursussen. Voor hogeschoolstudenten ligt dat iets lager: 265 euro per jaar. Heb je al eens overwogen om je boeken tweedehands te kopen? Op de website StuBooks.be bieden collega-studenten hun handboeken aan, vaak aan een mooie prijs. Als je geluk hebt, vind je zelfs een exemplaar dat nauwelijks aangeraakt is door een minder ijverige student. En aan het einde van het jaar kun je zelf je boeken aanbieden en opnieuw geld besparen.

Wij deden de test voor twee opleidingen waarvan we de boekenlijst online terugvonden. De eerste bachelor TEW - Bedrijfskunde aan de UAntwerpen bijvoorbeeld, waarvan de boeken samen 255,90 euro kosten. Even rondneuzen op StuBooks, en we kunnen dat bedrag terugbrengen naar de helft: 123,15 euro. Eenzelfde verhaal voor het eerste jaar Toegepaste Psychologie bij Thomas More: nieuw betaal je in totaal 255,18 euro voor je boeken. Vervang de duurste handboeken door tweedehands exemplaren en het is nog slechts 163,18 euro.

Een besparing van respectievelijk 132,75 en 92 euro dus. Let wel op dat je tweedehands de juiste editie van het handboek te pakken krijgt. Anders kan volgen in de les lastig worden. Aan de proffen en docenten: laat even weten of het écht cruciaal is om de amper herziene nieuwste editie te kopen. De studenten (en hun ouders) zullen jullie dankbaar zijn.

 JVBo

Vastgoed

Jobs in de regio