De tienerband Los Yukkas. © Marc Wouters

Mariaburgers verleren het feesten niet: quiz, rommelmarkt en live optredens

Sint-Mariaburg -

“Corona heeft ons niet klein gekregen”, zei Steven De Schepper een week geleden. Steven is ondervoorzitter van de Wijkwerking Mariaburg. Zij organiseren de Mariaburgse Feesten. Het was de nagel op de kop, vooral zondag telde de organisatie duizenden bezoekers in de straten voor de rommelmarkt en op het plein voor de optredens.

Jonge dansertjes met muziek van Labore et Constantia. © mawo

De traditionele quiz van Tom De Rydt trok vrijdagavond een volle zaal. Er waren 26 ploegen met elk 6 deelnemers. De buurt Nijverheidslei won de trofee. De 4 stemmen van 4Takt lokten zaterdagavond behoorlijk wat volk ondanks het herfstweertje. Axl Peleman & David Piedfort maken zelf het mooie weer. Beiden zijn gepassioneerde muzikanten die al snel hun enthousiasme wisten uit te stralen naar het publiek. Turnkring Antverpia coördineerde het vernieuwde zaterdagavondprogramma.

Ruim 200 standhouders en 850 meter rommelmarkt. © mawo

De kleine kon niet wachten om de pas gekochte trampoline uit te testen. © mawo

Ook al had de zon zondag het eerste uur moeite om door het grijze wolkendek te priemen, de standhouders aan de rommelmarkt installeerden zich al heel vroeg in de omliggende straten van het Van de Weyngaertplein. Tweehonderd standhouders over een afstand van 850 meter hadden de bezoekers heel wat te bieden. Vooral kledij en speelgoed waren intrek, maar ook muziekinstallaties, cd’s, literatuur en keukengerei.

Spek met eieren, de keukenpieten aan de slag. © mawo

Ontbijt op ‘t plein lokte nog niet de massa. “We noteren zo’n 60 inschrijvingen, maar blijkbaar roken de mensen de koffie en schoven toch nog mee aan tafel”, zegt keukenpiet van dienst Marc Elsevier. De band Apéro Time zorgde voor een ontbijtconcertje.

Spiegelei covert met zijn jong geweld de nummers waar jouw knieën van knikken. © mawo

Op het Van de Weyngaertplein zette het Koninklijk Harmonieorkest Labore et Constantia de feestnamiddag in. Met Spiegelei, The Yuccas en Los Pittufos, Trosduif, Babbe en Missing Corners, kreeg het publiek een mix van genres te horen. Tussen de optredens konden de bezoekers proeven van de ijsjes of de wafels van Cremerie Nelleke. Niemand keerde in de jaren 50 en 60 van vorige eeuw na een dagje Kattekesberg met de boerentram naar huis, zonder eerste bij Nelleke een lekker ‘crème glace’ of een warme wafel geproefd te hebben.

Ontbijt, ‘Nappeke neten’ in gezelschap van Apéro Time. © mawo

“Tijdens de dag passeerden hier tussen de 3.000 en 4.000 bezoekers”, schat Steven De Schepper. Op piekmomenten luisterden ongeveer 1.200 mensen naar de optredens. De Mariaburgse Feesten is niet zo maar een wijkfeest. “We trekken volk uit een zeer ruime regio. Wat opvalt, is het bezoek van oud-inwoners, die van de gelegenheid gebruik maken om oude buren op te zoeken. De Brasschaatse Radio Park was live aanwezig met interviews en optredens. (mawo)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio