De renners klaar voor hun start om 3.30 uur. © RR

Borsbeekse wielerclub rijdt eigen tocht om half vier ’s ochtends om Evenepoel te zien winnen

Borsbeek -

De fietsers van Wielerclub Den Omgekeerde Helm uit Borsbeek reden de slotrit van hun seizoen op Australisch uur zodat ze samen voor de televisie voor de Remco Evenepoel en de andere Belgen konden supporteren tijdens het WK wielrennen. Dit betekent dat ze om 3.30 uur aan hun tocht begonnen.

Filip Spoelders

Net zoals voorgaande jaren viel de slotrit van de wielerclub samen met het WK wielrennen bij de profs. “Maar we hadden geen zin om eerst naar de koers te kijken, te vieren wanneer er een Belg zou winnen om dan nog eens op onze fiets te kruipen. Daarom reden we onze tocht op hetzelfde uur als de profwielrenners. Om het veilig te houden, dachten we goed na over onze zichtbaarheid. We gaven zelfs een prijs aan de meest originele verlichting op de fiets”, vertelt voorzitter Seppe Koyen.

Tegen 6 uur was het peloton van een 25-tal renners terug aan het clublokaal op JeeDee Sportcentrum. “Daar hebben we nog stevig voor onze Belgen kunnen supporteren. Natuurlijk zijn we fier op hen na hun overwinning. Na de koers hielden we een brunch met de vrouwen en de kinderen.”

Het feest bij Den Omgekeerde Helm gaat nog door tot vanavond want de leden gaan samen naar de voetbalwedstrijd Nederland - België kijken. “Daarom steken we in de namiddag de barbecue nog aan.”

De club bestaat uit een zestigtal leden. Ondertussen is er ook een ladies team opgestart en doen de ouders hun eerste ritjes onder de naam van De Omgekeerde Koersbroeken.

 © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio