©  BELGA

Belgian Cats nu al quasi zeker van kwartfinales op WK basket: “Doel is bereikt, maar het moet beter”

Met twee zeges in hun eerste drie groepswedstrijden mogen de Belgian Cats zich op het WK basket in Australië opmaken voor de kwartfinales. “Met twee overwinningen (tegen Zuid-Korea en Puerto Rico) en een nederlaag (tegen de VS) is het mathematisch bijna zeker dat we ons kwalificeren voor de kwartfinales. Het doel is bereikt. We hebben gedaan wat we moesten doen”, zegt adjunctcoach Rachid Meziane zondag.

Bron: BELGA

De Fransman, ook trainer van Villeneuve d’Ascq, wijst er wel op dat er voor de Cats nog werk op de plank ligt. “We zullen in bepaalde domeinen progressie moeten maken om competitief te zijn in de kwartfinales”, meent hij. Tegen Puerto Rico misten de Cats heel wat shots. Een werkpunt, weet Meziane. “We moeten ons moment beter kiezen, de opbouw beter verzorgen. Soms was het wat overhaast en lieten we open shots liggen. We moeten veeleisender durven zijn.”

Ook verdedigend zijn er nog manco’s, vindt hij. “Op defensief vlak is er te weinig connectie tussen de speelsters. De matchen tegen Bosnië (maandag 3u30 Belgische tijd) en China (dinsdag 5u30 Belgische tijd) moeten ons in staat stellen progressie te maken met het oog op de kwartfinales.”

“De sleutelspeelsters waren tot dusver heel aanwezig in het creëren van kansen. Nu moeten ze het ook zijn in de afwerking”, aldus nog Meziane. Emma Meesseman en Julie Allemand weten wat hen te wachten staat.

Vastgoed

Jobs in de regio