©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Fiets- en bromfietskoeriers in Antwerpse binnenstad gecontroleerd

De politie heeft zaterdag een controle gehouden op verscheidene koerierdiensten in het centrum van Antwerpen. Er werden in totaal 31 fiets- en bromfietskoeriers gecontroleerd.

De controle ging uit van het wijkteam van de regio West van de politiezone Antwerpen en was specifiek gericht op koerierdiensten. “Bij een overtreding is nagegaan of de arbeidsvoorwaarden voldoen, of er geen sprake van uitbuiting is en of er geen vormen van fraude gebeuren”, legt politiewoordvoerder Wouter Bruyns uit. In totaal werden 31 fiets- en bromfietskoeriers gecontroleerd. Daarvan bleken er twee een vals account te gebruiken. “Er zijn twee processen-verbaal voor zwartwerk opgesteld”, zegt Bruyns.

De politie controleerde tijdens de actie ook een jonge kerel omdat die op pad was met een vermoedelijk gestolen bromfiets. “De man reed bovendien onder invloed van verdovende middelen. Hij is gearresteerd omdat de politie vermoedt dat hij drugs verkocht”, aldus Bruyns. Tot slot werd ook nog een wildplasser betrapt en beboet. sare

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio