Archieffoto. ©  RR

Eddy Merckx geniet en bewondert: “Mooier dan wat Remco deed, kan niet op een WK. Dit was zéker Merckxiaans!”

“Gebruik maar alle superlatieven. Remco verdient dat. Dit was zéker Merckxiaans”, zei de drievoudige ex-wereldkampioen bij de profs, Eddy Merckx. “Ik heb ervan genoten, hier bij mij thuis in Sint-Brixius-Rode met onder andere Axel.”

Hugo Coorevits, Jeroen De Pauw

LEES OOK. Puur machtsvertoon! Formidabele Remco Evenepoel kroont zich in Australië tot wereldkampioen wielrennen

“Amai, ongelofelijk hoe hij het heeft klaargespeeld. Al op vijftig kilometer van de aankomst zei ik tegen Axel: Remco gaat winnen! Het is een hele grote geworden. Hij is op alle gebied verbeterd: fysiek, maar ook mentaal. Vooral het laatste jaar. En zo kom je tot de Remco Evenepoel van vandaag: hij durft te koersen, hij wacht geen sprint af”, aldus een ontroerde Merckx die in zijn tiercé vooraf simpelweg ‘een Belg’ op één zette.

“Het was ook knap hoe onze landgenoten het deden. De Belgen hebben verstandig gereden. Ze zaten in alle ontsnappingen mee. En dan kwam Evenepoel die zijn krachten goed had verdeeld en ingeschat. Het is super: Luik-Bastenaken-Luik, de Clásica San Sebastian, de Vuelta en nu op deze manier wereldkampioen worden. Daarmee ben je simpelweg de ‘Man van het Jaar’. En een hele mooie wereldkampioen. Of hij volgend jaar naar de Tour moet? Hoh, dat moet hij zelf aanvoelen hé wat hij doet - Giro of Tour - maar hij bezorgde mij en heel het land een fantastische ochtend.”

LEES OOK. Zijn allermooiste, maar lang niet de eerste solo van Remco Evenepoel: kent u deze nog?

Vastgoed

Jobs in de regio