Kraaknet KMSKA ontwaakt in stijl: prachtige zonsopgang vormt decor voor hypnotisch concert

Om 7 uur ’s ochtends al opende het KMSKA de deuren. Honderd kunst- en muziekliefhebbers waren getuigen van een onvergetelijke belevenis.

Frank Heirman

Op de eindeloos aangehouden klankbogen van het Goeyvaerts Trio viel het licht van de opgaande zon geleidelijk binnen door de museumkoepels. Het concert dat drie kwartier duurde, vond symbolisch plaats in zaal Licht. De drie muzikanten musiceerde voor vier abstracte schilderijen van Jef Verheyen en Paul Van Hoeydonck die met de zonsopgang steeds andere lichteffecten prijsgaven. Ze vertolkten de hedendaagse compositie ‘Klang’ van Wolfgang von Schweinitz, een langgerekt koraal met minimale klankverschuivingen geïnspireerd op het werk van Arnold Schönberg en La Monte Young.

Na afloop bleven de deuren van het KMSKA open zodat vroege vogels in alle sereniteit gebouw en collectie konden bewonderen. Na de toestroom van duizenden bezoekers gisteren hadden schoonmaakploegen de witte vloeren van het nieuwe gedeelte grondig onder handen genomen.

Het moet gezegd: alles blonk weer als nieuw. Hardnekkige sporen van voetzolen werden er met eens soort gom weer afgehaald. Om 11 uur start het buitenprogramma op het groot podium met een concert van het Antwerp Symphony Orchestra. Vanavond om 20 uur sluit Het Zesde Metaal het openingsfeest van het KMSKA af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER KMSKA