Themabeeld ©  Shutterstock

Trein met honderden passagiers ontspoord bij Nederlandse Weert, geen gewonden

Tussen het Nederlands-Limburgse Weert en Haelen is in de nacht van zaterdag op zondag een intercity-trein met aan boord 250 passagiers ontspoord. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat daar geen gewonden bij zijn gevallen. Veel van de passagiers waren jongeren die de kermis in Weert hadden bezocht.

Bron: BELGA

De Nederlandse Spoorwegen (NS) meldden rond 03.00 uur dat de reizigers met een vervangende trein naar Susteren werden gebracht, een plaats ten zuiden van Roermond. Daar stonden bussen klaar. 

Het voorste deel van de trein is ontspoord. Dat treinstel staat nog wel rechtop, wat ook te zien is op beelden van lokale media. Hoe de trein kon ontsporen is nog onduidelijk, dat wordt nog onderzocht. Verschillende hulpdiensten gingen ter plaatse. De hoofdconducteur heeft na de ontsporing een rondgang door de trein gemaakt en telde volgens een NS-woordvoerder zowat 250 passagiers. De NS-medewerker constateerde ook dat niemand gewond was geraakt.

Door de ontspoorde trein strandde ook de trein in de tegenovergestelde richting. Aan boord van die trein zaten vijftien passagiers. Zij zijn per bus naar Eindhoven gebracht.

De NS verwacht dat er zondag tot 18.00 uur geen treinverkeer mogelijk is tussen Weert en Roermond vanwege de ontspoorde trein en rijdt volgens een aangepaste dienstregeling. ProRail kon nog weinig zeggen over de duur van de bergingswerkzaamheden en meldde zondagochtend vroeg dat er “de komende uren” zeker geen treinen rijden.

Vastgoed

Jobs in de regio