SMAAKMAKKERS. Onze makkers gaan op bezoek bij de Italiaanse chef Giorgione. . © ATV

SMAAKMAKKERS. Onze makkers gaan op bezoek bij de Italiaanse chef Giorgione

Een aflevering met verrassende ontmoetingen. Luc gaat worsten maken bij zijn vriend Davide Salumi en vindt daar zijn roeping: beenhouwer worden. Bert Jan en Steven brengen de dag door in de keuken van Giorgione, een bekende Italiaanse tv-kok. Als afsluiter een lekkere portie Sagrantino Gnocchi en een frisse Liefmans uit Oudenaarde.

Bron: ATV

Recept van Giorgione: Picanha Chianina en gnocchi Sagrantino

Benodigdheden voor 4 personen:

Voor de Picanha

Olijfolie2 rode uienZwarte peperFleur de sel600 à 800 g Picanha Chianina

Zoete & droge Sagrantinowijn

Bereiding:Snij de Picanha langs de rode vleeskant in met een ruitjespatroon van 1 cm breed en 1 cm diep. Kruid het vlees met peper en zout en smeer het goed in met olijfolie. Gril op de barbecue onder deksel naar de gewenste bakwijze.

Snij de uien in grove blokjes en verwarm ze in een scheut olijfolie. Kruid dit met zwarte peper en een snuifje zout. Blus de uien tot ze net onder staan met een mengeling van de droge en zoete wijn. Laat dit geheel inkoken tot de wijn helemaal verdampt is en een soort stroop ontstaat. Serveer dit over het gesneden vlees.

Voor de Gnocchi

100 g goede boter200 g gemalen guanciale (gezouten varkenswang)2 teentjes look gesnipperd½ el chilivlokken100 ml zoete Sagrantinowijn100 ml droge Sagrantinowijn400 ml room600 g verse gnocchi1 stuk parmesan2 fijngesneden rode uien

Bereiding:Smelt de boter in een grote diepe pan en stoof de guanciale samen met de rode ui, look en chilivlokken goed aan. Blus de pan met de 2 soorten wijn en laat deze inkoken tot de alcohol verdampt is. Voeg dan de verse room toe en laat het geheel verder inkoken tot een sausdikte. Kook ondertussen de verse gnocchi in gezouten water tot ze boven drijven. Meng ze meteen onder de saus en werk het geheel af met vers geraspte parmesan.

Smakelijk !

Vastgoed

Jobs in de regio