©  BELGA

REACTIES. Daan Vekemans na vlotte kwalificatie: "We hebben het onszelf makkelijk gemaakt”

Lierse Kempenzonen liet geen steek vallen tegen Racing Mechelen. De club uit Tweede Amateur hield in de eerste helft gelijke tred, maar moest na de pauze de wet van de sterkste ondergaan. De Pallieters haalden het uiteindelijk met 5-1 en bekeren verder. Lees hier de reacties.

Kurt Guldentops, Dries Van Thielen

LEES OOK. Lierse slalomt probleemloos langs RC Mechelen in Croky Cup

Daan Vekemans tevreden na eerste basisplaats: “We hebben het onszelf makkelijk gemaakt”

Daan Vekemans stond zaterdagavond in het bekertreffen met RC Mechelen voor zijn vuurdoop in het shirt van de Pallieters. De aanvaller mocht na de ruime 5-1 winst tevreden terugblikken op dat eerste optreden.“Met zo’n resultaat kan je alleen maar gelukkig zijn”, glunderde de 22-jarige spits. “In de beginfase was het een beetje zoeken, maar uiteindelijk speelden we de partij zakelijk uit. Ik kon bij de goals mijn duit in het zakje doen. Dus is de balans positief. Het was voor mij de eerste keer dat ik aan de aftrap verscheen. Ik hoop mijn kans gegrepen te hebben.”

Vekemans kende een trage start op het Lisp omwille van een aanslepend scheenbeenletsel.“Ik voel me nog niet helemaal fit, maar mijn geduld is op. Ik speelde nog met een pijnstiller, maar gaandeweg moet ik terug helemaal fit geraken. Mijn doel blijft een basisplaats bij Lierse. Of ik mezelf naast Rocha vooraan zie lopen? Absoluut. In de besprekingen met de club is er altijd over twee spitsen gesproken. Het zou voor mij ideaal zijn om naast zo een klepper te mogen zwerven.”

Wat is straks de ideale loting voor Vekemans als de Pallieters mee de trommel met de eersteklassers in mogen?“Mja, mijn ex-club OH Leuven zou wel mogen, maar in feite is het leuk om tegen iedere eersteklasser te spelen. Ofwel loot je een klepper, ofwel een topklasser waartegen je niet kansloos bent. Er staat ons sowieso nog een leuke bekeravond te wachten en dat was het opzet.”

 ©  BELGA

Doelman Jarno De Smet kan niet voor eerste clean sheet zorgen: “Het hoeft absoluut geen item op zich te worden”

Door de afwezigheid van Maxime Delanghe stond Jarno De Smet voor het eerst sinds lang nog een keer tussen de palen in de hoofdmacht bij Lierse. De goalie kon de Pallieters uiteindelijk niet aan een eerste clean sheet dit seizoen helpen.

“Daar hoop je natuurlijk wel op”, geeft Jarno De Smet aan. “Maar het is niks om wakker van te liggen. Als je vijf keer scoort en zo ruim wint, mag de focus daar op liggen. En het hoeft zeker ook geen issue te worden. Die eerste keer de nul houden zal er heus wel van komen. Die kopbal van Kurt Weuts ging ook lekker binnen. We wisten dat ze op zulke fasen gevaarlijk waren.”

Bij Jarno De Smet overheerste vooral het gevoel om nog een keertje de volle negentig minuten op het veld te staan. “Absoluut. Ik wist dat deze match voor mij zou zijn. Ik kreeg hoofdzakelijk wat routinewerk op te knappen en wou de coach vooral tonen klaar te zijn indien hij me nodig heeft. Of ik na het uitvallen van Jens Teunckens ontgoocheld was dat er een vervanger werd gehaald? Ach, je wil natuurlijk altijd spelen, maar ik ben de persoon niet om dan de tent op stelten te zetten. Het is een beslissing van de club en daar heb ik me aan te houden.”

 ©  BELGA

Tom Van Imschoot: “Het was een mooie match: twee ploegen die ervoor gaan en twee supporterskernen die sfeer maken”

Tijdens de persconferentie loofde Racing-coach Greg Vanderidt Lierse ‘en zijn metamorfose’. “Ik herinner me nog een periode dat Lierse bijna degradeerde uit 1e amateurklasse. Maar nu staan ze mooi op kop in 1B en dat doen ze met jongens uit de buurt. Daan Vekemans speelde hier een mooie wedstrijd, en aangevuld met toppers als Rocha en Tarfi zijn ze echt een mooie aanvulling voor 1B.”

“Uiteraard is het fijn om deze mooie woorden te horen. En het was ook een mooie match. Maar voor een leuke match moet je twee ploegen hebben die ervoor willen gaan en twee supporterskernen die sfeer maken”, weet de Tom Van Imschoot. “Ook chapeau voor Racing dat ze het ons 65 minuten lang moeilijk maakten. Zeker in de eerste helft. De tweede helft vangen we echt perfect aan met die vroege treffer. Maar dan nog hebben we het nog niet binnen: die ruit op het middenveld maakte het ons niet gemakkelijk. Ze hebben het ons zéker niet cadeau gedaan.”

Ook bleef Lierse er in geloven tot op het einde. “Bij de Rode Duivels horen we al eens wat kritiek dat ze hun voet van het gaspedaal nemen als ze 2-0 voorstaan tegen Wales. Dat deden wij niet; we hadden echt goesting in deze match. En dan met de wissels die wij op onze bank hadden zitten, kunnen we het uiteindelijk over de meet trekken.”

Wél had Van Imschoot het moeilijk tijdens de voorbereiding: “Het is een kleine kern en het viel me op dat er weinig informatie beschikbaar was.”

 ©  BELGA

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio