©  BELGA

Stunt van formaat! Kim Huybrechts gooit eerste reekshoofd Van Gerwen uit Belgian Darts Open, Van den Bergh en De Decker uitgeschakeld

Kim Huybrechts heeft de eer van de Belgen hoog gehouden op de Belgian Darts Open. Onze landgenoot klopte verrassend de wereldtopper Michael van Gerwen met 4-6. Vooral zijn laatste worp zorgde voor dolle vreugdetaferelen. Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker konden zich niet plaatsen voor de volgende ronde.

Jens Jacobs

De talrijk opgekomen Belgische dartsfans keken allemaal uit naar het optreden van Dimitri Van den Bergh. De Dreammaker kon het enthousiasme van de fans ook best smaken bij zijn opkomst. Maar ook Andrew Gilding leek wel vleugels te hebben gekregen door het Belgische publiek.

Van den Bergh en Gilding hielden mekaar lang in evenwicht, maar bij 3-3 ging Van den Bergh toch even de mist in. Gilding strafte het foutje af, maar kon toch niet voorkomen dat onze landgenoot een beslissende leg uit de brand sleepte.

Daarin bleef de Gilding het koelst. Van den Bergh zette nog alles op alles, maar kon een nederlaag niet meer vermijden. Voor Van den Bergh is het zo niet het toernooi geworden waarop hij gehoopt had.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder op de dag ging Mike De Decker, die andere landgenoot, ook al onderuit. Tegen voormalig wereldkampioen Rob Cross kon De Decker lang aanklampen, maar uiteindelijk ging de zege terecht naar de Brit: 6-4.

Kim Huybrechts zorgt voor delirium

Kim Huybrechts kwam als laatste Belg in actie vandaag. De Hurricane kreeg met Michael van Gerwen op papier meteen ook de zwaarste tegenstander. Toch speelde Huybrechts bevrijd in de eerste legs. Onze landgenoot haalde bij vlagen zijn beste darts naar boven en stond in een mum van tijd 1-4 voor.

 ©  BELGA

Een stunt leek dan ook in de maak voor Huybrechts. Maar de Nederlander was niet aan zijn proefstuk toe en kwam terug in de wedstrijd. Van Gerwen won de drie volgende spelletjes en bracht zo opnieuw spanning in de partij. Bij 4-4 leek Van Gerwen de leg van Huybrechts af te pakken, maar net als onze landgenoot ging ook Van Gerwen in de fout. Van Gerwen leek op weg om een beslissende leg uit de brand te slepen, maar de Nederlander liet zich opnieuw op enkele foutjes betrappen. Zo kreeg Huybrechts toch plots een kans om de wedstrijd te beslissen. Onze landgenoot gooide ineens uit op 134. Een vreugde-uitbarsting volgde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio