© ATV

Zonnecenter brandt uit in Hoboken, vijf omwonenden naar het ziekenhuis gebracht

In de Kapelstraat in Hoboken brak zaterdagavond in zonnecenter Ergosun een brand uit die gepaard ging met grote rookontwikkeling, vijf omwonenden werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

© bfm, rr

De brand ontstond kort na het sluitingsuur van zonnecenter Ergosun in de Kapelstraat, ter hoogte van de Kioskplaats in Hoboken. “De oproep kwam binnen om 18.15u”, zegt Marie De Clercq, woordvoerster van de Brandweer Zone Antwerpen. “Bij aankomst van onze ploegen was er grote rookontwikkeling, ook de straat hing vol rook.”

De brandweer kwam met de grote middelen ter plaatse en had de handen vol met de bluswerken. “Het ging om een hevige en complexe brand”, aldus De Clercq. Na drie kwartier blussen was de brand onder controle, de brandweer bleef nadien nog ongeveer drie uur ter plaatse om het zonnecenter en de hoger gelegen appartementen te ventileren.

“De bewoners van de appartementen boven het zonnecenter werden geëvacueerd”, vult Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen, aan. “Vijf van hen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.” Het ging onder meer om een zwangere vrouw en een ouder koppel. Niemand moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

Het zonnecenter liep bij de brand grote schade op maar de brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen op aanpalende woningen. “Er zijn geen sporen van kwaad opzet. Vermoedelijk lag een defect aan een elektrisch toestel aan de basis van de brand.”

 ©  bfm

 ©  bfm

 sare

Aangeboden door onze partners