De aankomst in Planckendael. © RR

Lions Clubs bezorgen Oekraïense kinderen en mama’s een dagje Planckendael

Brasschaat -

De Lions Clubs uit Brasschaat, Zoersel en Linkeroever sloegen de handen in elkaar en bezorgden 130 Oekraïense moeders en kinderen een dagje Planckendael Zoo. Ze deden dit met de opbrengst van een benefietwandeling.

Met drie bussen ging het richting Planckendael. Er waren 69 inschrijvingen uit Brasschaat, 30 uit Zoersel en 27 uit Linkeroever.

“In mei hielden we een grote benefietwandeling in de Halse bossen in Zoersel. Met die opbrengst wilden we de moeders en kinderen een leuke dag bezorgen. De dames van Lions Belpaire Brasschaat verzorgden het lunchpakket. De gezinnen konden zich aanmelden via de OCMW’s van de verschillende gemeenten. Er werden eveneens tolken voorzien om de gasten te verwelkomen. Na het dagje Planckendael kregen de kinderen nog enkele cadeautjes”, zegt Lieve De Nijs van de Lions Clubs.

“We wilden de gezinnen een dagje ontspanning aanbieden en ik denk dat we daarin zijn geslaagd. Het was de bedoeling dat ze samen hun zinnen even konden verzetten. Het was een gigantische organisatie, maar we zijn alvast zeer blij dat we hen dit konden aanbieden”, zo luidt het nog.

Lions Clubs organiseren al sinds 1917 activiteiten waarvan de opbrengst telkens naar sociale projecten gaan. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners