Jos Dillen, de oudste deelnemer aan het WK wiezen, wordt binnenkort 95 jaar. Toch behoorde hij mee tot de favorieten. ©  kma

Jos (95) houdt Zandhovense eer hoog op WK wiezen, waar eerste soloslim wordt gespeeld

Zandhoven -

IWWA (International World Whist Organisation) organiseerde zaterdag het WK wiezen in evenementenhal De Populier in Zandhoven. Oudste deelnemer was thuisspeler Jos Dillen, die op 4 oktober 95 jaar wordt. Hij stond tijdens ons bezoek halverwege het kampioenschap knap negende in de ranking op 220 deelnemers.

Het enige dat Jos moest doen was rond het middaguur even het batterijtje van zijn hoorapparaat vervangen. Voor de rest kan hij nog met de besten mee. “Jos is echt een goeie kaartspeler”, zegt Cisse, die hem gaat ophalen, ter plekke brengt en ook naar huis voert ’s avonds. Cisse kaart zelf ook mee. “Maar ik sta ergens rond de 140ste plek, ik ben bijlange niet zo goed als Jos.”

De beste plek die Dillen ooit op een WK wiezen behaalde was de zevende stek. “Ik ga nog wekelijks kaarten met Okra Zandhoven in de cafetaria van sporthal Het Veld en de kaartavonden in Massenhoven mis ik ook zelden”, vertelt de bompa van School is Cool-drummer Matthias Dillen.

Jos in volle concentratie. ©  kma

Freddy Verhuizen van IWWA was verheugd met de eerste soloslim in acht jaar tijd. Leo Heyns uit Ravels slaagde in de historische stunt, die meteen werd gefotografeerd.

De soloslim van Leo Heyns werd meteen gefotografeerd. ©  kma

Dagbladhandelaar Bart Van Peteghem uit Destelbergen had de titel van wereldkampioen wiezen drie jaar mogen dragen, doordat vanwege corona het vorige WK in 2019 plaatsvond. Bart stond ’s middags nog sterk op de derde stek. Hij is ook regerend Belgisch kampioen wiezen.  Uiteindelijk bleek Julien Cannaerts uit Berlaer de beste wiezer van het gezelschap. Op naar het volgende kampioenschap.

Bart Van Peteghem was drie jaar wereldkampioen wiezen dankzij de corona-uitstellen. ©  kma

 ©  kma

 ©  kma

 ©  kma

 ©  kma

 ©  kma

kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners