Sluitingsprijs Putte-Kapellen. © evdw

Opnieuw koers- en kermisplezier met Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen

Kapellen, Stabroek -

De wielerfans mogen weer afzakken naar grensdorp Putte. Op dinsdag 11 oktober wordt daar opnieuw de Nationale Sluitingsprijs gereden.

De traditionele afsluiter van het wielerseizoen is sinds 2019 overgenomen door de organisatie van Karakterkoersen en die heeft de wedstrijd nieuw leven ingeblazen. De klassieker past perfect in het epische kwartet van de Antwerpse Karakterkoersen. Dinsdag 11 oktober zorgt het peloton in Putte opnieuw voor een gemengde sfeer van koers en kermis.

De wedstrijd wordt al gereden sinds 1929 en zoals de naam duidelijk maakt, is het traditioneel de allerlaatste wegwedstrijd van het seizoen in België. Al jarenlang zakken vele duizenden die dag af naar Putte om te genieten van het volksfeest op de Belgisch-Nederlandse grens.

De laatste winnaar was Piotr Havic, die in 2019 als eerste over de finishstreep kwam. De Sluitingsprijs heeft al heel wat topnamen op de erelijst staan zoals Eddy Merckx, Herman Vanspringel, Adrie van der Poel, Tom Steels en Taco van der Hoorn. De laatste Belgische overwinning was voor Roy Jans in 2016.

Dit jaar staan renners uit de UCI Worldteams, UCI Proteams, UCI Continentale teams, UCI Professionele cyclocrossteams en Belgische clubploegen aan de start. (evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio