© ATV

IN BEELD. Zo ging het eraan toe op de openingsceremonie van KMSKA: mix van dans, zang en vuurwerk

Eindelijk is het zover. Het KMSKA heeft vandaag officieel de deuren geopend voor iedereen en dat ging gepaard met een heus openingsfestival. Bekijk hieronder de beelden en herbeleef de openingsceremonie.

emke

Alle artiesten waren ’s ochtends vroeg al druk in de weer om te repeteren voor de openingsceremonie en dat lokte al snel toeschouwers. Even later begon het te regenen, maar dat deed niet af aan het plezier. Iedereen haalde een paraplu boven en het personeel aan de bar trokken hun kleurrijke poncho’s aan.

LEES OOK. Champagnekurken knallen op ’t Zuid: KMSKA is officieel weer open

Een kwartier later dan voorzien, begon de openingsceremonie met trompetten, dans en zang. Daarna namen onder meer enkele politici plaats op het podium. Iedereen werd welkom geheten in verschillende talen.

LEES OOK. Terug naar KMSKA met Fred Bervoets, die er zelf een werk heeft hangen: “Dat wit van de zalen weet ik zo niet”

Omstreeks 11 uur werd het lint doorgeknipt door cultuurschepen Nabilla Ait Daoud, cultuurminister Jan Jambon, burgemeester Bart De Wever, voorzitter van de raad van bestuur Luk Lemmens, minister van Toerisme Zuhal Demir en museumdirecteur Carmen Willems. Dat ging vrijwel meteen gepaard met een schouwspel van rood, blauw en wit vuurwerk.

 ©  Jan Van der Perre

 ©  BELGA

 ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners