© vrs

Aantal fruitbomen moet omhoog

Aartselaar -

Het bestuur organiseert een actie om meer fuitbomen in de gemeente te hebben. Nog tot 30 september kan je voordelig streekeigen solitaire en hoogstamfruitbomen bestellen via de samenaankoop van Regionaal Landschap De Voorkempen in samenwerking met Igean en Regionaal Landschap Rivierenland.

Met de actie om fruitbomen aan te kopen wil het gemeentebestuur de streekidentiteit versterken en de boomkwekers in de kijker zetten. Tegelijk wil het de tuineigenaars het belang van klimaat en biodiversiteit aantonen. Met de actie om fruitbomen aan te kopen willen de initiatiefnemers deze toch wel minder bekende sector in de kijker zetten.

Voor de aankoop van jonge boompjes kan je kiezen tussen oude fruitrassen van appel, peer, pruim, kers en kriek. Ze kosten 33 euro per exemplaar. De inheemse solitaire bomen zijn dit jaar zomereik, zwarte els, lijsterbes, haagbeuk, zoete kers en okkernoot. De prijs daarvoor varieert van 27 tot 41 euro per stuk. Een boompaal en boomband zijn inbegrepen in de prijs.

In Aartselaar kunnen bomen aangekocht worden bij Boomkwekerij Van Der Auwera, Reetsesteenweg 107. De aangekochte bomen kunnen daar afgehaald worden op zaterdag 26 november. (jw)

www.aartselaar.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio