In oktober werkt Infrabel aan de spoorlijnen in Kapellen.© mgk

Spooroverwegen Klein Heiken en Vloeiende gesloten tijdens weekends in oktober

Kapellen -

Infrabel voert vanaf 1 oktober tot en met 19 december grote vernieuwingswerken uit op het spoorwegnet tussen Mariaburg en Kalmthout. De spoorstaven en dwarsliggers op lijn 12 worden vernieuwd en de steenslag onder de sporen wordt schoongemaakt

Om die werken uit te voeren maakt Infrabel gebruik van zware machines, zoals spoorkranen en een 600 meter lange werktrein. De werkzaamheden kunnen gepaard gaan met geluids- en trillingshinder. De overwegen zelf worden niet vernieuwd, maar door de lengte van de werktrein worden sommige overwegen volledig afgesloten vanaf vrijdag 22u tot maandag 6u. Dat geldt ook voor voetgangers en fietsers.  

Zo gaat de overweg Klein Heiken en Vloeiende dicht tijdens het eerste, tweede en derde weekend. De overweg aan de Koningin Astridlaan/Stationsstraat sluit alle weekends van oktober.

De spoorovergangen op de Kalmthoutsesteenweg en Christiaan Pallemansstraat blijven wel open. Dat geldt uiteraard ook voor de tunnel onder de spoorlijnen aan de Antwerpsesteenweg.

Tijdens de weekends waarin gewerkt wordt, is het treinverkeer onderbroken. Dat is ook het geval op 5 en 6, 26 en 27 november en op 3 en 4, 10, en 18 en 19 december. Dan worden andere delen van het traject vernieuwd, maar zijn de Kapelse overwegen wel weer open. De NMBS zet vervangbussen in voor de reizigers en Infrabel zorgt voor een omleiding voor het autoverkeer. (evdw )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio