Nils Proost staat op het Barbara Vettersplein. Achter hem opent hij restaurant Neon. © Chris Van Rompaey

Uitbaters Petit Cuistot beginnen nieuw restaurant in voormalige Normaalschool

Lier -

Restaurant Petit Cuistot in de Antwerpsestraat 146 in Lier sluit op vrijdagavond 23 december definitief de deuren. Maar uitbaters Nils Proost en Annelies Tersago zeggen de horecawereld geen vaarwel. Zij openen midden februari namelijk restaurant Neon in Het Academisch Kwartier aan de Berlaarsestraat.

Chris Van Rompaey

Het Academisch Kwartier is de site van de vroegere Rijksnormaalschool. Een groot deel van de historische gebouwen blijft bewaard en wordt volop gerenoveerd. Naast een divers aanbod van appartementen en woningen zal de nieuwe ‘wijk’ ook een incubator, een buurtpaviljoen, een stadslandbouwproject, enkele buurtwinkels en horecazaken met gezellige terrasjes herbergen.

Een van de cowerkplekken in De Kwekerij. © Chris Van Rompaey

Cowerkplekken

De incubator, die de naam De Kwekerij kreeg, is het eerste deelproject dat bijna klaar is. Creatieve ondernemers en makers kunnen er terecht voor een cowerkplek of een maakatelier. “De vermoedelijke startdatum van De Kwekerij ligt nu op maandag 3 oktober. Acht bedrijven, hoofdzakelijk in de digitale sector actief, nemen dan hier hun intrek. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds melden, want we hebben nog 25 cowerkplekken en één individueel atelier ter beschikking”, zegt directeur Hannelore Vermassen.

Een van de cowerkplekken in De Kwekerij. © Chris Van Rompaey

Tijdens de avant-première van De Kwekerij maakte directeur Vermassen bekend dat het restaurant in Het Academisch kwartier uitgebaat zal worden door Nils Proost en Annelies Tersago. “Na tien jaar Petit Cuistot voelden we ons klaar voor een nieuwe doorstart en de kans om weer van nul te beginnen. Een deel van de refter van de voormalige Normaalschool verbouwen we tot een nieuw restaurant dat we Neon noemen. Dat wordt ons eerste restaurant dat vanaf de eerste dag ook helemaal van ons is. We ervaren dit alleszins als een fantastische uitdaging”, zegt chef Nils Proost.

Beste boeren en kwekers

“We laten voor alle duidelijkheid niet alles achter in Petit Cuistot. Onze visie en filosofie nemen we mee en diepen we verder uit in Neon. We zijn de voorbije tien jaar intensief bezig geweest met het op zoek gaan naar de beste ambachtslui, boeren en kwekers in de buurt en we voelen dat dit nog maar het begin is van onze queeste naar echtheid, nabijheid, verbondenheid, inspiratie en creativiteit. Dit zijn dan ook de pijlers waarop we Neon verder zullen uitbouwen.”

“De natuur in al zijn seizoenen, vormen en smaken zal de leidraad zijn in onze keuken, terwijl we achter de schermen kritisch nadenken over duurzaamheid, no waste en de mogelijkheden om aan diezelfde natuur terug te kunnen geven. We krijgen in De Kwekerij in de nabije toekomst trouwens de opportuniteit om het urban farming-project achter ons restaurant mee vorm te geven, wat onze droom voor een groene toekomst enkel nog meer kracht zal bijzetten”, benadrukken Nils Proost en Annelies Tersago.

dekwekerijlier.be, www.petitcuistot.be

MEER OVER Lier

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio