Kasper Moortgat. © Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ambulancier worden, dat is een jongensdroom van mij”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Kasper Moortgat (24).

Elien Van Wynsberghe

“Ik werk als koerier. Dat doe ik intussen al een klein jaar. Het is een soort studentenjob. In avondschool studeer ik voor ambulanceverpleegkundige. Als koerier kan ik dus al een beetje ervaring opdoen achter het stuur. Het bedrijf waarvoor ik werk, staat in voor het transport van kunstwerken voor kunsthandelaars. Ik vervoer dus best dure stukken met mijn camionette. Schilderijen, inlijstingen, glaswerk: een beetje van alles.”

“Ik woon niet in Antwerpen, ik ben van Gent. Maar als koerier kom ik hier wekelijks . Of ik het in Antwerpen moeilijk rijden vind? Helemaal niet. Antwerpen is a piece of cake, als je weet dat ik intussen ook Parijs gewend ben. Want ook daar leveren we. Dan rijd ik in één dag heen en terug. Dat is best pittig. Parijs is niet meteen de plezantste stad om in te werken en zeker niet om in te rijden. Het is er enorm hectisch.”

“Deze job combineren met mijn studies is soms moeilijk, maar binnen een goede drie maanden ben ik er vanaf. Het is mijn bedoeling om fulltime ambulancier te worden. Daarmee zou een jongensdroom in vervulling gaan.”

“Het is vooral het helpen van mensen, iets kunnen betekenen in het leven van iemand, dat me zo aanspreekt aan deze job. Dat je daarbij ook prioritair mag rijden, is mooi meegenomen. Als ambulanceverpleegkundige leer je vooral de basis: reanimeren, zuurstof toedienen, dat soort dingen. Voor het toedienen van medicatie bijvoorbeeld moet je verpleegkundige zijn. Dat is een doel voor later. Ik begin bij het begin.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio