Teleurgestelde Lotte Kopecky baalt na missen van wereldtitel: “Dit was de kans van mijn leven”

Lotte Kopecky heeft ons land net geen gouden medaille op het WK op de weg kunnen schenken. na een late uitval van fenomeen Van Vleuten moest ze vrede nemen met de zilveren plak. “Ik vind het enorm jammer, want naar mijn gevoel is het een dik gemiste kans”, aldus Kopecky.

Jens Heylen

LEES OOK. Wonderbaarlijke Annemiek van Vleuten reageert vol ongeloof na wereldtitel met gebroken elleboog: “Het was de hel”

“Ja, ik heb toch wel het gevoel dat ik het goud verlies”, vertelt een zichtbaar aangeslagen Kopecky met de zilveren plak om haar nek bij Sporza. “Ik denk dat ik alles in de laatste kilometer toch nog wel eens opnieuw wil bekijken en dat ik het vanavond nog een paar keer zal herbeleven. Maar het is jammer. Ik dacht: ‘Vos is eraf, dit is de kans van mijn leven’. In het achtervolgende groepje keken ze allemaal naar mij om het gat met de vijf leidsters dicht te rijden. Persico, die ook niet traag is, zat er ook nog en toen Van Vleuten aanging, wist ik het al. Als ik nu volg of het gat dicht rijd, dan wint Persico.

“Ik denk dat ik toch tegen Dirk De Wolf kan zeggen dat het niet de koers te veel was voor mij. Ik vind het enorm jammer, want naar mijn gevoel is het een dik gemiste kans. Al ben ik wel blij dat ik naar Australië ben afgezakt en dat ik voor de wereldtitel heb kunnen strijden. Ik denk dat ik het nu nog even moet laten bezinken. Volgend jaar in Glasgow is er een nieuwe kans”, besluit Kopecky bij Sporza.

Vastgoed

Jobs in de regio