©  ISOPIX

Wonderbaarlijke Annemiek van Vleuten reageert vol ongeloof na wereldtitel met gebroken elleboog: “Het was de hel”

Annemiek van Vleuten heeft haar boerenjaar bekroond met de tweede wereldtitel uit haar carrière. En op wat een wijze. De hele dag reed ze rond met pijn nadat ze woensdag een breuk in haar elleboog opliep tijdens de mixed relay. “Ik kan het nog altijd niet geloven”, reageerde de 39-jarige Nederlandse in het flashinterview.

Jonas Withouck

LEES OOK. Onwaarschijnlijke jump! Annemiek van Vleuten kroont zich met gebroken elleboog tot wereldkampioen, Lotte Kopecky strandt op tweede plek

“Ik kan het nog altijd niet geloven”, vertelde Van Vleuten. “Ik wacht nog steeds tot het moment dat iemand me komt zeggen dat het niet waar is. Ik reed in dienst en was de hele koers aan het werken voor Marianne (Vos, red.). Plots zat ik toch nog in de kopgroep en was de enige kans op een overwinning nog met een late uitval. Ik verwachtte dat de sprintende groep achter mij er nog zou komen, maar ze kwamen er niet meer over. Ongelofelijk.”

Het had niet veel gescheeld of Van Vleuten was niet eens gestart nadat ze enkele dagen geleden zwaar ten val kwam en een breuk in haar elleboog opliep. “Het was de hele rit een hel, ik kon niet uit het zadel om op de pedalen staan en dat is wat ik normaal graag doe. Zeker op een parcours zoals dat van vandaag. Bovendien ontploften mijn benen op de klimmetjes.”

“Nu word ik wereldkampioene met een gebroken elleboog”, zei ze nog eens vol ongeloof. In 2019 had de Nederlandse haar eerste wereldtitel gepakt. “Bij mijn vorige wereldtitel droeg ik de wereldkampioenentrui in het coronajaar 2020, dat was niet het beste jaar om die trui te dragen. Ik heb er toen wel van genoten, maar nu ga ik dat nog meer doen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio