© Reuters

Eerste foto van grafsteen Queen Elizabeth II, in Belgisch marmer en met bloemen die Charles koos

De Britse krant The Daily Mail heeft een eerste foto gepubliceerd van de laatste rustplaats van Queen Elizabeth II. Naast de grafsteen van zwart Belgisch marmer ligt een lauwerkrans met bloemen uitgekozen door haar zoon, King Charles III.

edb

Na de begrafenisceremonie van maandagavond opende de kapel waar de koningin begraven ligt, King George VI Memorial Chapel, woensdag weer de deuren voor misvieringen. Bezoekers konden de laatste rustplaats van de koningin bezichtigen. Zo kwam een eerste foto van de zwarte grafsteen bij The Daily Mail terecht.

In de steen van Belgisch marmer staan eerst de namen van Elizabeths ouders, Elizabeth en George VI, en hun geboorte- en sterfdata gegraveerd, net zoals in de oude versie. Daaronder volgt nu Elizabeth II. Onderaan staat prins Philip, de man van Elizabeth die vorig jaar overleed en naast wie ze opgebaard ligt.

Tussen de namen van de koppels is de insigne van de Order of the Garter te zien, de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk waartoe ze alle vier behoorden. Het was Elizabeth II die er in 1987 voor zorgde dat vrouwen ook tot de orde konden toetreden.

De lauwerkrans die maandag op de kist van de koningin te zien was, ligt nu naast het graf. King Charles III, de zoon van Elizabeth II, koos de bloemen voor de krans persoonlijk uit. Voor de krans werd mirte gebruikt van een plant die groeide uit mirte uit Queen Elizabeths bruidsboeket.

Vanaf volgende week kan het grote publiek de rustplaats van Queen Elizabeth gaan bezoeken, maar de toegang zal betalend zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER