©  BELGA

Bekerstunt! Dessel Sport nekt profclub Virton na verlengingen: “En nu hopen op een grote naam in de volgende ronde”

Dessel Sport zette vrijdagavond een regelrechte stunt neer tegen Virton. In de vijfde ronde van de Beker van België waren de Kempenaars met 2-1 te sterk voor de Luxemburgers, die net voor de rust tot tien man werden herleid. Daar kon Dessel Sport optimaal van profiteren, al had de eerstenationaler daar wel extra tijd voor nodig.

Annelies Frederickx

Van bij de start liet de thuisploeg het initiatief aan Virton. Dessel Sport ving de Luxemburgers goed op. Ondanks het vele balbezit konden de bezoekers doelman Camps immers nauwelijks bedreigen. In het derde kwartier verhoogde Virton toch even de druk met een viertal hoekschoppen op rij. Bij de laatste corner kopte Spago de bal binnen. Vijf minuten later werd de vreugde van Virton flink getemperd, want na een flagrante fout op Osei-Berkoe moest Espinosa met rood van het veld. Die uitsluiting gaf Dessel Sport moed, maar een voorzet van Haagen werd net voor de neus van Osei-Berkoe weggewerkt.

Na de onderbreking trok Dessel Sport meteen in het offensief, maar de afwerking bleef in gebreke. Goor mikte in het zijnet en Loshi zag tot twee keer toe een poging op de lijn gered worden. Na zeventig minuten werd de Desselse aanvalsdrift wel beloond. Na hoekschop kwam het leer perfect in de voeten van Osei-Berkoe, die de bal mooi in doel plaatste. De Kempenaars gingen door op dat elan, maar de bezoekende doelman redde pogingen van Cheprassov, Geukens en Versmissen. Cheprassov mikte nipt naast en een schot van Ghislain strandde op de lat. Zo stond er na de reguliere speeltijd 1-1 op het bord.

 ©  BELGA

De twee ploegen begonnen eerder behouden aan de extra tijd, maar Dessel nam uiteindelijk toch weer het initiatief. Cheprassov mikte de beste kans net naast, maar na de kampwissel was het wel raak. De poging van Cerigioni leek volledig te mislukken, maar de bal vloog toch wonderwel binnen. In de slotminuten was het nog bibberen voor de thuisaanhang, maar Dessel Sport hield Virton in de tang en mocht zo de kwalificatie voor de volgende ronde vieren.

 ©  BELGA

Matchwinnaar Cerigioni: “Hopen op een grote affiche”

Voor matchwinnaar Alessandro Cerigioni was het een memorabele avond. “Dit moet zowat de belangrijkste goal geweest zijn die ik ooit scoorde voor Dessel. Lennert Versmissen weet dat ik bij dergelijke fases altijd diep ga en hij bracht de bal mooi voor doel, waardoor ik het leer enkel nog moest deviëren.”

Dessel Sport had het in de eerste vijfenveertig minuten knap lastig tegen Virton. “In de eerste helft waren we zeker niet top”, geeft Cerigioni toe. “Er zat veel afval in ons spel, maar tegelijkertijd vingen we Virton heel goed op. Ons blok stond er en dat was erg belangrijk.”

Toch slaagde Dessel er pas na de 0-1 en de rode kaart voor Virton in om echt een vuist te maken. “Dat heeft alles met vertrouwen te maken”, weet Alessandro Cerigioni nog. “Na de rode kaart kwam er steeds meer ruimte vrij en wij hadden de ideale spelers om daarvan te profiteren. Dit resultaat hadden we echt nodig. Dit doet ongelooflijk veel deugd. Volgende week gaan we in de trommel met alle grote ploegen en natuurlijk hopen we op een grote, knappe affiche.”

 ©  BELGA

DESSEL SPORT: Camps, Ghislain, Smolders, Haagen, Goor (90’ Swerten), Mekkaoui (70’ Geukens), Vanhaen, Versmissen, Osei-Berkoe (90’ Peeters), Cerigioni, Loshi (65’ Cheprassov).

EXCELSIOR VIRTON: Sadin, Massangu, Espinosa, Spago, Droehnle (63’ Ilunga (91’ Kilic)), Delorge, Kagé (81’ Guillaume), Doué Séné, Lloci (26’ Perri), Akhalaia (63’ Allach), Abdallah (46’ Paulet).

DOELPUNTEN: 36’ Spago 0-1, 70’ Osei-Berkoe 1-1, 109’ Cerigioni 2-1.

GELE KAARTEN: 81’ Kagé, 103’ Allach, 103’ Guillaume, 114’ Geukens, 120’ Peeters.

RODE KAART: 41’ Espinosa (V).

SCHEIDSRECHTER: Tim De Keyzer.

 ©  BELGA

 ©  BELGA

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL