© ATV

Radio Minerva viert 40-jarig bestaan met 3-daags galabal in Hilton hotel: “Nu mag er gefeest worden!”

Antwerpen -

Dit weekend viert Radio Minerva het 40-jarige bestaan én het heuglijke feit dat ze hun frequentie 98 FM kunnen behouden. De seniorenzender op Linkeroever, goed voor liefst 60.000 luisteraars, doet dat in stijl met een driedaags galabal in het Hilton op de Groenplaats. Zaterdag en zondag (een matinee) kun je er optredens meepikken van onder meer Slongs, Yannick Bovy, Eric Goossens, Luc Caals, Mitta Van der Maat en Strangers Tribjoet-band 4TACT. Vrijdag stond Helmut Lotti er ook op het podium, zondag volgt nog Coco Jr.

“We moesten lang wachten vooraleer we dit feest konden organiseren, aangezien we niet zeker waren of we 98 FM konden behouden. Maar nu mag er dus gefeest worden,” glundert Frank Boekhoff (65), voorzitter van Radio Minerva.

Voorzitter van Radio Minerva Frank Boekhoff met leden van Cabaret Follies. © Joris Herregods

De line-up is behoorlijk indrukwekkend. “We hadden geen enkele moeite om hen te strikken - alle artiesten die hier op het podium staan zijn vrienden van Minerva. Helmut Lotti wilde er bijvoorbeeld ab-so-luut bij zijn.” Naast concerten is er op het podium nog heel wat randanimatie voorzien, waaronder optredens van acteurs en de heren/dames van Cabaret Follies.

Grungblaver Eric Goossens. © Joris Herregods

Zeg nooit nooit

Eric Goossens (54), bekend van onder meer de Grungblavers, staat dit weekend liefst drie keer op het podium van het Hilton. “Dit kon ik niet laten passeren. Hoe kun je nu géén vriend van Radio Minerva zijn? Ik had echt angst toen ik hoorde dat ze mogelijk uit de ether zouden verdwijnen. De zender overstijgt leeftijd, politieke partijen en muziekgenres. Ze stralen authenticiteit uit en iedere Antwerpenaar maakt er een beetje deel van uit. Bovendien ben ik een grote fan van big bands en die hoor je op andere radiokanalen maar zelden.”

Zou hij het zien zitten om na zijn pensioen zelf aan de slag te gaan bij de seniorenzender? “Nee. Ik heb vijf jaar lang de Super 50 gepresenteerd op VTM en op een moment vroeg Radio Contact me om dat ook op de radio te doen. Dat heb ik geprobeerd, maar ik besloot al snel dat dat niks voor mij is. Ik heb een beeld nodig waar ik mezelf in kan uitdrukken. Radio maken is een stiel apart. Anderzijds ben ik wel op een ‘zeg nooit nooit’-leeftijd gekomen. Dus wie weet…”

Louisette Degrande met haar favoriete presentator Lou Van Put, die helaas naar Spanje verhuisd is. © Joris Herregods

Luisterbare muziek

Louisette Degrande (78) uit Deurne maakt van ons bezoek gebruik om op de foto te gaan met Lou Van Put. “Hij is mijn favoriete presentator. Of beter: was, want hij is recent naar Spanje verhuisd. Hij heeft het daar erg goed -ik ben een beetje jaloers- maar we missen hem enorm. Er werden al traantjes gelaten.”

Ze is al vijftien jaar lid van Radio Minerva. “Je kunt niet blijven luisteren zonder lid te worden he. Ik vind het echt een geweldige zender met luisterbare muziek, fantastische presentatoren en een heleboel herinneringen aan vroeger. Mijn man en ik zullen zolang we leven blijven luisteren. Helaas kunnen we maar één dag naar het Hilton komen want ons pensioentje is eerder bescheiden. Maar ik ben blij om er vandaag bij te kunnen zijn. Lekker eten, mooie optredens en gezellig samen zijn, wat wil een mens nog meer?”

In de backstage van het galabal blazen onder meer Mitta Van der Maat, Eric Goossens, Slongs, Luc Caals en 4TACT verzamelen. © Joris Herregods

Geen nieuw kleedje nodig

Er zijn nog steeds kaartjes beschikbaar voor zaterdag en zondag. Frank Boekhoff: “Onze driedaagse is inderdaad nog niet uitverkocht. Mogelijk omdat ‘Hilton’ en ‘galabal’ de mensen een beetje afschrikt. Wat dat eerste betreft: uiteindelijk is dat gewoon de vroegere Grand Bazar. En nee, vrouwen zijn niet verplicht om voor de gelegenheid een nieuw kleedje te kopen. Dit is in de eerste plaats een feestje met heel wat geweldige artiesten.” (mibl)

Radio Minerva-dj Danny Van Tichelen, Luc Caals en Frank Boekhoff. © Joris Herregods

Mensen die het muzikale aan het culinaire willen koppelen, kunnen opteren voor een driegangenmenu. Info en tickets op www.radiominerva.be

Aangeboden door onze partners