© ATV

Luxehotel Botanic Sanctuary moet bouwwerken weghalen omwille van overtredingen

Het Antwerpse luxehotel Botanic Sanctuary zou verschillende bouwwerken moeten weghalen na overtredingen. Dat blijkt uit een advies van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. Het gaat om een veranda, een afdak, een luifel en de gotische bogen aan de ingang.

Bron: ATV

Projectontwikkelaar Iret wil het hier niet bij laten en zegt nog in gesprek te zijn met verschillende instanties. Antwerps districtsschepen Tom Van den Borne reageert in het ATV-nieuws: “Dat er bij een erfgoedpand soms kleine wijzigingen nodig zijn, omdat je toch op een draagmuur of een andere opening of wat dan ook stoot, dat is niet onlogisch. Maar grote uitbreidingen doen, zoals een veranda, zoals een niet-vergunde luifel, dat hoort niet. Je hoort eerst een vergunning te hebben en dan pas dingen uit te voeren. En dan vermijd je dat je, zoals hier, vermoedelijk enkele honderdduizenden euro’s hebt uitgegeven aan iets dat je nu weer moet afbreken.”  

LEES OOK. Nieuw geplaatste slagboom aan luxehotel Botanic Sanctuary moet weg van de stad: “Vlotte doorgang moet gegarandeerd blijven voor elke bezoeker”

Aangeboden door onze partners