©  BELGA

Westerlo mist zondag vijf internationals voor de beker: “Niet correct, maar geen excuus”

Geen weekendje rust voor Jonas De Roeck en de spelers van Westerlo. De Kemphanen trekken zondag naar Eendracht Aalst voor hun eerste opdracht in de Beker van België. De Roeck moet voor de verplaatsing naar de carnavalstad wel vijf internationals missen.

Kersten Steurbaut

Zo zijn Maxim De Cuyper (België U21), Ravil Tagir (Turkije U21), Nicolas Madsen (Denemarken U21), Dorgeles Nene (Mali) en Lyle Foster (Zuid-Afrika) niet beschikbaar. “We missen zondag dus heel veel kwaliteit. Dat is niet ideaal en eigenlijk ook niet correct”, vindt De Roeck.

“Al mag de afwezigheid van die spelers geen excuus zijn. Er lopen nog voldoende andere jongens rond die zich nu kunnen bewijzen. Voor hen is deze match een opportuniteit. Zij kunnen zich nu tonen in een match met inzet, daar heb je veel meer aan dan een oefenwedstrijd in het midden van de week.”

Ritme behouden

Voor Nacer Chadli is het dan weer een mogelijkheid om matchritme op te doen en extra minuten op de teller te krijgen met het oog op het WK in Qatar. De Roeck ziet nog een extra voordeel. “Als ploeg blijven we nu in het ritme van één wedstrijd per week. Dat is een voordeel dat andere clubs niet hebben.”

In vergelijking met Charleroi mist De Roeck vier basisspelers, zijn opstelling zal er zondag dus sowieso anders uitzien. “Dat wil echter niet zeggen dat we nu gaan experimenteren. Het is belangrijk voor de andere jongens dat we trouw blijven aan onze principes. De beker blijft voor ons een belangrijk doel. Nog meer dan in de competitie kan je hier als kleinere club verrassen. Iedere voetballer moet het doel hebben om in zijn carrière minstens één keer een bekerfinale te spelen.”

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio