Opschudding enkele uren voor afscheid Roger Federer: klimaatactivist betreedt terrein en steekt eigen arm in brand

Het publiek kijkt reikhalzend uit naar de afscheidswedstrijd van Roger Federer op de Laver Cup vrijdagavond, maar enkele uren eerder is er flink wat opschudding ontstaan op het Britse tennistoernooi. Een klimaatactivist betrad het terrein van de O2 Arena tijdens de match tussen Stefanos Tsitsipas en Diego Schwartzman. De man ging op het terrein zitten en stak daarbij ook nog zijn eigen arm in brand.

Sam Varewyck

Het brandje werd door de security gelukkig snel geblust. De jongeman lijkt zonder ernstige verwondingen weggekomen te zijn en werd van het terrein gedragen. Volgens The Daily Mail zou het gaan om een 20-jarige man genaamd Kai, die lid is van de groep End UK Private Jets. De naam van die groep stond ook op het witte shirt dat de man droeg.

Het is overigens niet de eerste keer dat klimaatactivisten zich dit jaar laten gelden in het Verenigd Koninkrijk. Afgelopen zomer ging een groepje van hen op het circuit zitten tijdens de eerste ronde van de Grote Prijs Formule 1 in Silverstone en in het voetbal waren er ook al diverse incidenten tijdens Premier League-wedstrijden. Al is het geen voorval dat uniek is aan de UK: ook de Tour de France (tweemaal), de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Belgische bekerfinale tussen AA Gent en Anderlecht afgelopen lente werden al opgeschrikt en in sommige gevallen verstoord door klimaatactivisten.

Bekijk hieronder beelden van het voorval:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  AP

 ©  EPA-EFE

 ©  Action Images via Reuters

 ©  EPA-EFE

 ©  AP

 ©  EPA-EFE

Vastgoed

Jobs in de regio