De immense bouwput geeft de grootte van het project aan. © Filip Spoelders

Stadsterras ontvangt eind 2024 zijn eerste bewoners

Mortsel -

De bouw van de eerste fase van het Stadsterras in Mortsel is officieel van start gegaan. Zaterdag begon de verkoop van de eerste 67 appartementen.

Filip Spoelders

Het Stadsterras bevindt zich tussen de Mechelsesteenweg, Edegemsestraat en Park Oude God. “Dit project is het sluitstuk van het parkgebied Oude-God waar we met de Parkschool een thuis voor drie Mortselse scholen bouwden. Ook buitenschoolse kinderopvang De Rode Kubus en de scoutslokalen trekken de aandacht van vele kinderen. Het grote parkgebied van 1,5 hectare is eveneens grotendeels gerealiseerd. Met de ontwikkeling van het Stadsterras komt daar nog eens een hectare aan kwaliteitsvolle groene ruimte bij. Dit is belangrijk voor onze stad die als dichtstbevolkte van Vlaanderen wordt omschreven”, zegt burgemeester Erik Broeckx (N-VA).

Eind 2018 organiseerde de stad samen met aannemer Democo een eerste infomarkt over de toekomst van de site. Toen werd aangenomen dat de bouwwerken midden 2019 zouden opstarten. Dit werd dus uiteindelijk september 2022. “Het heeft even geduurd voor het ruimtelijk uitvoeringsplan helemaal rond was. Ook op de bouwvergunning was het wachten. De vergunning voor de eerste fase hebben we ondertussen sinds eind 2021 op zak”, geeft Gert Voets van projectontwikkelaar Ciril aan.

Het Stadsterras moet op termijn een mix van wonen, werken, winkelen en studeren aanbieden. “In de eerste fase bouwen we 67 bijna-energieneutrale appartementen verspreid over drie gebouwen. Met een tweede fase komen we in totaal uit op 130 woonentiteiten.”

De voormalige Sint-Lutgardisschool wordt omgebouwd tot een horecagedeelte met appartementen. In de nieuwbouwprojecten is ook plaats voor commerciële ruimten. Ondergronds komen 250 parkeerplaatsen waarvan 55 bestemd voor publiek parkeren. (fisp)

Zicht op de werf vanuit de Mechelsesteenweg. © Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio