Enthousiaste leerlingen leggen het Strapdag-parcours op de speelplaats af. © rr

Strapdag zet in basisschool De Schans gouden medaille voor verkeerseducatie in de verf

Kontich -

Met een weekje uitstel, vanwege het slechte weer, beleefde basisschool De Schans vrijdag de jaarlijkse Strapdag. Alle leerlingen kwamen met de fiets, step of te voet naar school en volgden op de speelplaats een uitgestippeld parcours. De actie zet de gouden Verkeer op School-medaille die de school onlangs kreeg nog een keer kracht bij.

Met de fiets, step of zelfs go-cart naar school. © rr

De Strapdag, een initiatief van het Octopusplan binnen de Week van de Mobiliteit, wil kinderen en ouders stimuleren om wat vaker te voet of met de fiets naar school te komen en vestigt de aandacht op een verkeersveilige schoolomgeving. In De Schans kregen de leerlingen een parcours voorgeschoteld om per fiets, met de step of te voet af te leggen. Daarna verzamelde de hele school om samen het Straplied te zingen.

Ook de kleinsten deden mee. © rr

Voor zijn praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen kreeg De Schans onlangs nog de gouden Verkeer op School-medaille van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Dit jaar reikte de VSV 3 briljanten, 133 gouden, 232 zilveren, 702 bronzen en 31 kleutermedailles uit. Die kunnen de scholen verdienen met de deelname aan VSV-initiatieven.

De gouden Verkeer op School-medaille die De Schans mag uithangen. © rr

Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen en fietsen met de voetgangers- en fietsbrevetten, het Grote Voetgangersexamen en het Grote Fietsexamen. Met de Grote Verkeerstoets kunnen scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen testen en er is ook Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio