De beestjes werden achtergelaten in kartonnen dozen in een voortuin in Olmen (Balen). © RR

27 cavia’s gedumpt in kartonnen dozen: “In quarantaine en dan klaar voor adoptie”

Balen, Oud-Turnhout -

Opvang Knaagje heeft er in één klap een heleboel diertjes ter adoptie bij. Onbekenden lieten 27 cavia’s achter in kartonnen dozen voor de deur van een vrouw in Olmen (Balen).

Wouter Adriaensen

Een voldoende grote ren, elk dag vers hooi en wat groenten en caviavoer. Meer hebben Guineese biggetjes niet nodig. Ideaal als huisdier, dus. Wie verkocht is, vindt ongetwijfeld de beer of zeug van zijn of haar dromen bij vzw Opvang Knaagje in Oud-Turnhout. De keuze werd er onlangs gevoelig uitgebreid.

“We zijn gecontacteerd door een dame uit Olmen bij wie 27 cavia’s in kartonnen dozen gedumpt waren aan de voordeur”, vertelt Wendy Janssens van Opvang Knaagje. “Ze heeft naar eigen zeggen nog een glimp opvangen van enkele pubers. Misschien dachten die dat het om een opvangplaats ging, aangezien de dame cavia’s in de voortuin houdt.”

24 in Ravels

Het achterlaten van zo’n grote groep cavia’s blijkt niet uitzonderlijk. “We hebben wel eens telefoon gehad van Veeweyde, het asiel in Ravels. Medewerkers hadden 24 cavia’s gevonden in het bos vlakbij. We zijn geregeld op pad om konijnen en andere knaagdieren op te halen. Onlangs nog meldden leden van de surfclub dat ze twee cavia’s hadden gezien aan de Mellevijver.”

De 27 achtergelaten beestjes konden nergens beter terechtkomen dan bij Opvang Knaagje. “Drie van hen hebben we naar de dierenarts gebracht omdat we zagen dat er iets mee was, de rest is gezond. Ze gaan even in quarantaine en kunnen dan geadopteerd worden. Hun foto’s staan al op onze website.” Een tip: cavia’s zijn groepsdieren dus adopteer er best twee of meer. (woad)

De cavia’s worden opgevangen door vzw Opvang Knaagje. © RR

www.opvangknaagje.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio