©  BELGAIMAGE

Man die in de gevangenis politieman in het gezicht trapte, riskeert internering

Het openbaar ministerie heeft vrijdag de internering gevorderd voor Mustafa B. De dertiger, die al meermaals geïnterneerd werd, had zich agressief gedragen naar het gevangenispersoneel en de politie. Zo had hij een lid van het snelleresponsteam (SRT) van de lokale politie van Antwerpen in het gezicht geschopt.

Bron: BELGA

De beklaagde werd op 17 februari van de gevangenis van Antwerpen naar die van Sint-Gillis overgebracht, waar hij voor de Kamer voor de Bescherming van de Maatschappij (KBM) moest verschijnen. Toen hij zijn cel daar zag, werd hij verbaal en fysiek agressief. Tijdens de zitting zelf bleef hij rustig, maar tijdens zijn overbrenging naar Antwerpen werd hij opnieuw gewelddadig en beschadigde hij de spiegel van de combi. 

Aangezien Mustafa B. al vaker agressief was geweest naar het personeel en andere gedetineerden, kon hij niet meer in de gevangenis van Antwerpen blijven en werd hij overgeplaatst naar Leuven. Toen de beveiligingsagenten hem op 25 februari kwamen halen, weigerde hij zijn cel te verlaten. Hij schold hen uit en sloeg om zich heen. Hij maakte het zo bont dat het SRT erbij werd geroepen. Zij konden hem boeien en in de celwagen zetten. De beklaagde bleef echter schoppen en raakte een van de inspecteurs vol in het gezicht. 

“De beklaagde heeft duidelijk een agressieprobleem. Als iets niet naar zijn zin is, wordt hij gewelddadig”, zei de procureur. Mustafa B. werd al zes keer geïnterneerd. Er werd bij de dertiger een persoonlijkheidsstoornis vastgesteld met anti-sociale, narcistische en psychopate kenmerken. Hij is ook licht zwakzinnig, waardoor hij de gevolgen van zijn daden niet altijd goed kan inschatten. 

De procureur vorderde opnieuw de internering. Zijn advocaat verzette zich daar niet tegen. “Cliënt is al sinds 2010 geïnterneerd, maar verbleef voornamelijk in de gevangenis waar hij niet de gepaste hulp kreeg. Hij zit nu in een Forensisch Psychiatrisch Centrum. Hij wordt eindelijk geholpen en het gaat nu al veel beter met hem.”

Vonnis op 21 oktober.

(belga)

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio