© Civiele Bescherming

VIDEO. Unieke dronebeelden tonen ravage na uitslaande brand aan Centraal Station

De brandweer heeft vrijdag de handen vol gehad met een uitslaande brand in een leegstaand pand in de Vestingstraat, aan het Centraal Station. De brand was moeilijk bereikbaar omdat het pand volledig ingesloten is door andere bebouwing. Na vijf uur blussen was de brand onder controle, niemand raakte gewond.

jtp, debn

LEES OOK. Zware uitslaande brand aan Centraal Station is onder controle, omgeving deels vrijgegeven

“De bluswerken verliepen moeizaam omdat onze ploegen de brandhaard moeilijk konden bereiken. De brand woedde in een ingesloten pand dat volledig achter andere woningen lag”, zegt woordvoerder Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen.

De drone van de Civiele Bescherming werd ingezet ter ondersteuning om de situatie goed in beeld te brengen. “Het vuur werd van buitenaf vanuit vier verschillende hoeken bestreden omdat het te gevaarlijk was om het instabiele gebouw te betreden.”

LEES OOK. BE-Alert bracht Antwerpenaren op de hoogte van brand aan Centraal Station: wat is het en krijg zo’n melding sowieso?

Na zo’n vijf uur blussen, rond 10.45u, kreeg de brandweer de brand volledig onder controle. “Onze ploegen hielden nog enkele hotspots extra in de gaten om opflakkeringen te vermijden”, aldus De Clercq. De brand bleef uiteindelijk beperkt tot één pand, dat leeg stond. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen