©  ISOPIX

Rode Duivels zijn door zege tegen Wales reekshoofd voor kwalificaties EK 2024 in Duitsland

Groepswinnaar worden in de Nations League dreigt moeilijk te worden voor de Rode Duivels, maar dankzij de 2-1-zege tegen Wales op donderdag zijn de Belgen wel al zeker dat ze reekshoofd zullen zijn bij de loting voor de kwalificaties van het EK 2024.

Wim Conings

Met de tien punten die de Belgen al verzameld hebben in de groepsfase tegen Nederland, Polen en Wales zitten ze nu al zeker bij de tien landen met de hoogste punten in Divisie A van de Nations League. Die tien, waarbij het automatisch gekwalificeerde gastland Duitsland niet wordt meegeteld, zitten automatisch in pot 1 voor de loting van de kwalificaties.

Op die manier zou ons land confrontaties met Nederland, Spanje, Portugal, Italië of Frankrijk vermijden. Engeland is tot dusver het enige topland dat op basis van zijn resultaten in de huidige Nations League-campagne in pot 2 dreigt te belanden en dus een mogelijke tegenstander zou kunnen zijn.

De loting gaat op zondag 9 oktober door in Frankfurt. Het eindtoernooi zal van 14 juni tot 14 juli in Duitsland worden gespeeld.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio