Plopsaqua in Landen/Hannuit. © BELGA

Oppositiepartij PVDA wil dat stad andere pistes bewandelt in dossier Plopsaqua: “De plannen deugen niet”

Mechelen -

De Mechelse oppositiepartij PVDA roept het stadsbestuur op om nieuwe pistes te bewandelen in het dossier rond Plopsaqua. Nadat de provincie Antwerpen en het Agentschap Natuur en Bos voor de tweede keer een negatief advies gaven, besliste Plopsa om hun vergunningsaanvraag voorlopig in te trekken.

Stijn Van de Sande

LEES OOK: Mechelen houdt zwembad Geerdegemvaart open tot Zennebad Plopsaqua klaar is

“Het is wel duidelijk dat de plannen niet deugen”, zegt PVDA-gemeenteraadslid Dirk Tuypens. “Zo is het vandaag de dag onverantwoord om waardevol bos- en natuurgebied te kappen. Alleen al de temperaturen en droogte van de voorbije zomer maken dat duidelijk. Daarenboven overtuigt het argument niet dat de bomen elders gecompenseerd zouden worden. Nu al wordt een derde van de ontbossing in Vlaanderen niet gecompenseerd.”

Het oppositieraadslid hekelt ook een eventuele samenwerking tussen de stad en Plopsa. “Het beheer van sportinfrastructuur is een kerntaak van de lokale overheid”, klinkt het. “Zwemwater privatiseren en commercialiseren lijdt ongetwijfeld tot hogere kosten voor de gebruiker. Op verschillende plaatsen investeert de stad in grote sportvoorzieningen, waarom niet in een publiek zwembad? Het is tijd om initiatief te nemen, want de vraag naar extra zwemwater is groot.”

Ragheno of buurgemeente

Tuypens roept de stad daarom op om andere pistes te bewandelen. “De stad moet kiezen voor de realisatie van een nieuw publiek zwembad, zonder commercialisering. Dat kan misschien wel op de site van Technopolis, maar dan zonder aan het Zennebeemdenbos te moeten raken. Mogelijk biedt ook de nieuwe wijk Ragheno een oplossing? Ook een samenwerking met omliggende gemeenten behoort tot de mogelijkheden, maar die overweging wordt niet gemaakt.” (svds)

LEES OOK: Plopsa trekt aanvraag voor Mechels waterpretpark en stedelijk zwembad voorlopig in

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio