©  ISOPIX

Officieel: Thierry Henry zondag als vervanger van bondscoach Martinez op de bank bij Rode Duivels

Geen Roberto Martinez zondag op de bank bij de Rode Duivels in de derby der Lage Landen tegen Nederland. De Belgische bondscoach kreeg donderdagavond een rode kaart voor spelbederf. Die vond die rode kaart onterecht, maar was volgens de letter van de wet wel correct. Assistent Thierry Henry zal zo op de bank plaatsnemen in Amsterdam.

md

LEES OOK. Roberto Martinez pakt rood en mist duel tegen Nederland: “Ik pakte de bal en dat had misschien geel kunnen zijn, maar rood…”

Om nog wat tijd te rekken in het slot, hield Roberto Martinez donderdagavond - in zijn 75ste interland - de bal ostentatief wat langer bij terwijl Wales mocht inwerpen om een gevaarlijke aanval op te zetten. Het leverde hem prompt een rode kaart op van Ali Palabiyik. “Ik zou ook graag willen weten waarom ik een rode kaart kreeg”, aldus de bondscoach na afloop. “Ik pakte de bal vast en dat had misschien een gele kaart kunnen zijn, maar rood… Ik heb gehoord dat ik nu de spelers moet trakteren op een etentje, dus dan zal ik dat maar doen!”

Martinez werd daarin bijgetreden door zijn doelman Thibaut Courtois die de kaart “belachelijk” vond. “Oké, dat is spelbederf van de trainer maar de ref trok volgens mij de verkeerde kaart.”

In het officieel reglement staat echter dat “wanneer een trainer de heropstart van het spel vertraagt door het bijhouden of wegtrappen van de bal, dit zal leiden tot een rode kaart”.

Assistent Thierry Henry zal zo op de bank plaatsnemen in Amsterdam, Anthony Barry zal hem zondag assisteren. Dat liet de Belgische Voetbalbond vrijdag weten. Voor Thomas Vermaelen, ook assistent, is het nog wat te vroeg om de eindverantwoordelijkheid te dragen.

MEER OVER DE RODE DUIVELS