Mechelaar Kenny Swinnen ging dankzij het project 12Work aan de slag als stadstoezichter. Het is een van de initiatieven binnen het actieplan van de stad. © Dirk Vertommen

Aantal leefloongerechtigden in Mechelen daalt in een jaar tijd met 10%: “Dankzij innovatieve samenwerkingen met werkgevers”

Mechelen -

Het aantal leefloongerechtigden in Mechelen is op een jaar tijd met 10% gedaald. Dat is volgens de stad te danken aan enkele innovatieve samenwerkingsverbanden met bedrijven die er op poten werden gezet. Om die werkgevers te bedanken en anderen te inspireren, werd er donderdag een werkgeversevenement georganiseerd.

Stijn Van de Sande

In heel het land stijgt het aantal leefloners. Dat was in Mechelen niet anders. Om die tendens te doen keren, lanceerde de stad ongeveer een jaar geleden het ‘Actieplan verhoging activeringsgraad’. “Voor heel wat bedrijven is het niet gemakkelijk om functies in te vullen, maar tegelijkertijd is er ook veel onbenut potentieel in onze samenleving. Via innovatieve samenwerkingsverbanden wilden we die twee met elkaar matchen”, zegt schepen van Economie en Ondernemen Greet Geypen (Vld-Groen-m+).

“Het was een ambitieus actieplan, waarbij we vanuit een open en brede blik keken naar de uitdagingen waarmee we geconfronteerd werden”, zegt schepen van Armoedebestrijding Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+). “Daarom zetten we in op samenwerking met organisaties die een innovatief aanwervingsbeleid, ondersteuning op de werkvloer en een sterk sociaal netwerk bieden. De competenties en talenten van de mensen zijn het vertrekpunt. Zo zetten we in op gelijke kansen. Dat is op lange termijn goed voor de werkgever en de werknemer.”

Met 10% gedaald

Een jaar later lijkt het plan ook zijn vruchten af te werpen. “Want de cijfers van het aantal leefloongerechtigden zijn intussen met 10% gedaald”, aldus de schepenen. “Daarmee doet onze stad het globaal beter dan de meeste centrumsteden. Dit succes bewijst dat je wel degelijk het verschil kan maken door out of the box te denken. Maar zonder de deelnemende bedrijven was dit natuurlijk niet gelukt. Om hen te bedanken en andere bedrijven te overtuigen om mee te doen, nodigden we hen uit op een werkgeversevenement.”

Een van de initiatieven binnen het actieplan is 12Work (lees: want to work) waarbij de eerste kandidaat meteen ook de job krijgt, zonder uitgebreide selectieprocedure. Op die manier vonden al 25 mensen een job. Daarnaast is er ook Duo for a Job, waarbij jonge werkzoekenden met een migratieachtergrond gekoppeld worden aan een ervaren vijftigplusser. JobRoad helpt dan weer om barrières weg te werken. En via werkplekleren artikel 60 worden beginnende werknemers niet alleen begeleid, maar ook opgeleid.

LEES OOK: Project waarbij eerste sollicitant die zich aanmeldt, wordt aangenomen valt in de prijzen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio