Algemeen directeur Luc Dom. © gemeente Kontich

Kontich verliest ‘secretaris’ Luc Dom (61): “De gemeente was zijn kindje”

Kontich -

In Kontich staan ze voor een feestweekend, maar er wordt ook gerouwd. Woensdag is algemeen directeur, ‘de secretaris’, Luc Dom op 61-jarige leeftijd overleden. “De gemeente was zijn kindje”, zegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA).

“We verliezen met Luc Dom een ervaren leider die zich decennialang heeft ingezet voor het lokaal bestuur. Het is een groot verlies voor onze organisatie en treft ons allen diep”, laat de gemeente in een mededeling weten.

Luc Dom was in dienst bij de gemeente sinds februari 1982, waarvan 25 jaar als secretaris/algemeen directeur. De algemeen directeur moest sinds enige maanden verstek geven wegens ziekte, maar maakte zich sterk nog terug te keren naar zijn vertrouwde stek. “Het leek een tijd beter te gaan, maar enkele weken geleden moest hij opnieuw worden opgenomen en sindsdien is het snel gegaan”, treurt burgemeester Seldeslachts.

Voor de meeste mensen was Luc Dom nog gewoon ‘dé secretaris’. “Dat is wat Luc ook het liefste hoorde”, zegt de burgemeester. “Het is wat hem ook typeert. Mijn titel is niet belangrijk, zei hij altijd. Ten dienste staan van de gemeente, dat vond hij het belangrijkste. De gemeente was zijn kindje. Zijn betrokkenheid was groot.”

“Ik heb het geluk gehad om zeven jaar als burgemeester en drie jaar als schepen met hem samen te werken. De algemeen directeur is naast het hoofd van het personeel, bovenal de verbindingsfiguur tussen de politiek en de administratie. Luc deed dat met verve. Ik heb hem altijd ervaren als een rustig persoon, die met zachte hand, maar correct, neutraal en discreet alles in goede banen leidde. Ik kon heel veel met hem aftoetsen.”

Dat Luc Dom graag gezien was, blijkt ook uit de vele reacties die al werden neergeschreven in het rouwregister dat werd geopend. Iedereen heeft de mogelijkheid om zijn medeleven te betuigen en kan daarvoor terecht aan het onthaal van het gemeentehuis.(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio