Precies een jaar na de lancering van ‘Wilma Wonder’ komen Hanne Luyten uit Lier en Noëmi Willemen uit Gent met een opvolger: ‘Wilma Wonder en de tak’. © RR

Hanne Luyten brengt opvolger ‘Wilma Wonder’ uit: “We willen schrijven over échte kleuters en hun échte leefwereld”

Lier -

Precies een jaar na de lancering van ‘Wilma Wonder’ komen Hanne Luyten uit Lier en Noëmi Willemen uit Gent met een opvolger: ‘Wilma Wonder en de tak’. De populaire kleuter speelt opnieuw de hoofdrol.

Chris Van Rompaey

‘Wilma Wonder en de tak’ gaat verder in dezelfde stijl als haar voorganger: een verhaal op rijm van Hanne Luyten in combinatie met illustraties van Noëmi Willemen.

“Een verhaal over Wilma Wonder, haar vrienden en … een tak. Maar niet zomaar een tak, het is een heel speciale tak, zoals alleen kleuters die kunnen vinden, bewaren en bewonderen. We willen schrijven over échte kleuters en hun échte leefwereld. We bekijken het dus vanuit hun uitgangspunt. Wat is voor kleuters het allerleukste van het leukste? Hun net gevonden tak. Want die tak is niet zomaar een tak, maar altijd de allerspeciaalste tak van allemaal”, legt Hanne Luyten uit.

© RR

Hoewel Hanne Luyten aan haar tweede zelf uitgegeven boek toe is, brengt de combinatie van verschillende stielen nog steeds de nodige uitdagingen met zich mee. “Zo swingen de papierprijzen de pan uit, waardoor ik belangrijke knopen moest doorhakken. Als je een boek schrijft, is de tekst je hoofdbezigheid, en houdt de uitgever zich bezig met de rest. Nu draag ik verschillende petten. Ik ben mijn eigen financieel verantwoordelijke, logistiek manager en projectmanager. Dat zorgt voor vrijheid, maar vaak ook voor stress. Zo moest ik onlangs al de eerste druk optrekken naar 7.500 stuks, om te ontsnappen aan plotse stijgingen van de papierprijs”, zegt ze.

Van het eerste ‘Wilma Wonder’-boek, nu in vierde druk, werden er zo’n 8.000 exemplaren verkocht. Ook opvolger ‘Wilma Wonder en de tak’ mag in de voorverkoop al op het nodige enthousiasme rekenen.

‘Wilma Wonder en de tak’ (4+), uitgegeven door Het Hannekesnest, kost 19,99 euro.

MEER OVER Uitgelicht

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio