Het huidige Vesaliusgebouw dat aan Klina werd verkocht. © mgk

Zorgbedrijf Brasschaat gaat nog eens zes jaar verder in zee met Zorgbedrijf Antwerpen

Brasschaat -

Het Zorgbedrijf Brasschaat sluit een nieuwe samenwerkingsovereenkomst af met het Zorgbedrijf Antwerpen voor de exploitatie van het Woonzorgcentrum Vesalius, het dagverzorgingscentrum en de assistentiewoningen Balderhof. Daarnaast staat het ook in voor de bouw van een nieuw woonzorgcentrum.

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst beslaat een periode van zes jaar. Zeven jaar geleden werd de eerste overeenkomst ondertekend.

“In die periode van zeven jaar werd het aanvankelijk financieel tekort omgevormd tot een positief resultaat, stegen de kwaliteitscijfers en verbeterde de bewoners- en medewerkerstevredenheid”, stelt Erwin Callens, voorzitter van het Zorgbedrijf Brasschaat.

“Nieuw is dat Zorgbedrijf Antwerpen nu ook meteen de opdracht krijgt voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum voor 140 bewoners en het dagverzorgingscentrum voor 15 personen op de Sint-Jozefsite aan de Van Hemelrijcklei 90. In principe opent daar voer vijf jaar het nieuwe WZC. Tot zo lang verandert er niets voor de huidige bewoners en medewerkers van het Vesaliusgebouw”, vervolgt Callens.

Het Sint-Jozefgebouw waar later een nieuw woonzorgcentrum komt. © Jan Brys

“Eerder dit jaar verkocht Zorgbedrijf Brasschaat het bestaande Vesaliusgebouw aan AZ Klina dat door zijn groei al jaren aan uitbreiding toe is. Door deze aankoop kan Klina zijn rol als het referentieziekenhuis in het Noorden van Antwerpen en de Noorderkempen ten volle verder waarmaken. Met de toekomstige realisatie van het nieuwe WZC is nu ook de daadwerkelijke start gegeven voor het Masterplan Zorgdriehoek in Brasschaat. Dat is een optimalisatieplan voor de sites van AZ Klina, Vesalius, OLO-Rotonde, Sint-Jozef en de verschillende activiteiten die daar plaatsvinden.” (janbrys)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio