Burgemeester Ward Kennes en schepenen Sumati Adriaensen en Rob Guns huldigden op het gemeentehuis in Kasterlee de verdienstelijke gildeleden Karel De Cuyper, Joris Geysen en Erik Buyens. © Gemeente Kasterlee

Gemeente huldigt koningen en keizer van lokale gilden

Kasterlee

Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft op het gemeentehuis de koningen van zowel de Sint-Sebastiaansgilde en de Sint-Antoniusgilde van Lichtaart als van de Sint-Antoniusgilde uit Kasterlee gehuldigd. Kasterlee heeft ook een keizer van de Hoge Gilderaad der Kempen.

Erik Buyens van de Sint-Sebastiaansgilde Lichtaart hernieuwde zijn koningstitel van 2018. Tijdens de schuttersronde van de Sint-Antoniusgilde werd Joris Geysen voor de tweede keer benoemd tot koning. Bij de Sint-Antoniusgilde van Kasterlee won Karel De Cuyper na 31 jaar opnieuw de titel van koning.  

“Lucas Veraghtert van de Sint-Antoniusgilde Kasterlee behaalde via de Hoge Gilderaad een bijzondere titel”, vertelt Rob Guns (CD&V), schepen van Erfgoed in Kasterlee. “Lucas schoot als opperkoning bij de Hoge Gilderaad driemaal na elkaar de vogel. Dit leverde hem de levenslange titel van keizer op. Hij voert al zeventien jaar plichtsgetrouw zijn taak als opperkoning uit en is gewaardeerd bij alle buksgilden van de Hoge Gilderaad.”

Het hele gezelschap legde deze prestaties vast in het gulden boek van het gemeentebestuur van Kasterlee. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio