Een deel van het actiecomité, dat het bouwproject te stedelijk en grootschalig vindt. ©  kma

Actiecomité dient meer dan 850 bezwaren in tegen nieuw bouwproject Lentberghof

Oelegem -

Het actiecomité Hou Oelegem Groen en Landelijk heeft 856 bezwaarschriften overhandigd tegen een nieuw bouwproject met 28 huizen tussen de Knodbaan en de Muizenheuvelstraat in Oelegem. De digitale bezwaren zijn hierbij nog niet meegerekend. Het openbaar onderzoek loopt dit weekend af.

Hiermee levert het actiecomité een stevig signaal af. Zeker voor een dorp als Oelegem gaat dit om veel bezwaarschriften. Eind 2020 liepen er al eens 1.016 bezwaarschriften binnen bij het gemeentebestuur tegen de bouw van een wooncomplex van Trippp Invest in de Achterstraat naast het Albertkanaal in Oelegem.

Het actiecomité Hou Oelegem Groen en Landelijk vindt de nieuwe wijk met 28 huizen op een oppervlakte van 1,1 hectare tussen de Rundvoortstraat, Knodbaan en Muizenheuvelstraat veel te grootschalig. De omwonenden zouden er niets op tegen hebben als de gronden langs de straat verkaveld worden op dezelfde wijze als de eengezinswoningen die er nu al staan, maar zijn tegen het inbreidingsproject waarbij ook de gronden in het binnengebied ontwikkeld worden. Ze vrezen extra verkeersdruk en parkeeroverlast in de smalle omliggende straten, omdat de nieuwe wijk zelf autoluw is.

Volgens ontwikkelaar Steen Vastgoed uit Kapellen voldoet het project dat de naam Lentberghof krijgt aan al de nieuwe bouwregels van Ranst en is het gebied volledig rood ingekleurd als woonzone. De buren van hun kant vinden dat het aantal huizen aantoont dat het project draait rond winstmaximalisatie en niet om leefbaarheid. kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio