Verkeer richting centrum moet een omleiding volgen via Kloosterstraat en Statiestraat. © rr

Een jaar lang eenrichtingsverkeer in Voogdijstraat door bouwkraan

Mol -

Voor een periode van minstens een jaar geldt er eenrichtingsverkeer in de Voogdijstraat in Mol door de plaatsing van een bouwkraan. Automobilisten en fietsers die vanuit de Rozenberg naar Voogdijstraat en Laar willen rijden, moeten een korte omleiding volgen via Kloosterstraat en Statiestraat.

Maandag 26 september wordt er een bouwkraan geplaatst in de Voogdijstraat voor de werf op de hoek met de Kloosterstraat. Vanaf dan kun je vanuit de Rozenberg niet langer rechtdoor naar de Voogdijstraat en het Laar.

De afgelopen weken voerde de gemeente ook al verkeersmaatregelen in voor de bouwwerf op de hoek van de Voogdijstraat met de Kloosterstraat. Zo werd tijdens de bouw van de kelderverdiepingen één rijstrook van de Kloosterstraat en het fietspad afgesloten. Talrijke fietser gebruikten echter niet de omleidingsroute, waardoor er zeker op de drukke momenten voor en na de schooltijden gevaarlijke situaties ontstonden in de Kloosterstraat.

Daarom kiest de gemeente noodgedwongen voor een andere oplossing. Met de plaatsing van de bouwkraan in de Voogdijstraat blijft de Kloosterstraat als veilige fietsroute van en naar school Rozenberg verzekerd. De kraan neemt het voetpad en een volledige rijsstrook in van de Voogdijstraat, waardoor eenrichtingsverkeer noodzakelijk wordt. De rijrichting loopt van het centrum naar de Rozenberg.

Het verkeer vanuit Rozenberg naar het centrum gebruikt de Kloosterstraat en vervolgens de Statiestraat om het Laar te bereiken. De omleiding geldt ook voor fietsers. Zij mogen de Voogdijstraat niet gebruiken richting centrum. (mto)

MEER OVER Mobiliteit Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio