Sluikstorten blijft een aandachtspunt. © RR

Camera ontmaskert meer dan helft sluikstorters

Stabroek -

Twee jaar geleden kocht de gemeente Stabroek een mobiele sluikstortcamera. Sinds januari 2021 wordt die ingezet op verschillende sluikstortgevoelige plaatsen. Al 23 sluikstorters werden geïdentificeerd.

Tijdens de Week van de Handhaving, die loopt van maandag 3 tot en met zondag 9 oktober, zet de poldergemeente extra in op controle op zwerfvuil en sluikstort. Ervaring leert Stabroek dat die aanpak loont, net als het inzetten van de sluikstortcamera. Sedert het inzetten van die camera werden al 34 vaststellingen geregistreerd en 23 sluikstorters geïdentificeerd. De sluikstorters die werden betrapt krijgen een GAS-boete, die kan oplopen tot 350 euro.

Sluikstortcamera doet zijn werk. © bsb

Burgmeester Rik Frans (N-VA): “De openbare vuilnisbakjes op pleinen en in de straten blijven voor problemen zorgen. Sommige bewoners maken er een gewoonte van om hun huisafval daarin te steken. Dat blijven we aanpakken en we blijven ook sensibiliseren om dat gedrag te veranderen.”

Milieuschepen Ludo Reyntjens (N-VA): “Het is goed dat de mensen weten dat de pakkans stijgt en dat er stevige boetes worden gegeven. De hotspots om afval te storten kennen we. Zo blijven beken, de Antitankgracht en de Ettenhovense Polder gevoelige plekken.”

De gemeente doet een beroep op de inwoners om sluikstorten te melden. Dat kan door te mailen naar milieudienst@stabroek.be of via www.stabroek.be/meldingskaart. (evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio