© Google Street View

Brand in meterlokaal van assistentiewoningen in Hoboken: 24 bewoners zonder stroom

Hoboken -

De brandweer rukte donderdagavond uit naar de Oudestraat in Hoboken. Daar was brand uitgebroken in het gemeenschappelijk meterlokaal van de assistentiewoningen Broydenborg. Door de brand is er tijdelijk geen elektriciteit in 17 van de 66 assistentiewoningen.

jtp

Het Zorgbedrijf Antwerpen heeft de 24 bewoners gisterenavond persoonlijk gecontacteerd om oplossingen te zoeken. “Zeven bewoners brachten de nacht door in een andere locatie van Zorgbedrijf Antwerpen, zeven anderen konden terecht bij familie”, zegt Pieter Dierckx, directeur communicatie van Zorgbedrijf Antwerpen.

“Tien bewoners weigerden de flat te verlaten. Ze tekenden een verklaring dat ze op eigen risico de nacht in hun eigen flat zouden doorbrengen en gingen daarbij akkoord dat zij voor één nacht geen gebruik konden maken van de 24/7 service die Zorgbedrijf Antwerpen garandeert in geval van nood in een assistentiewoning”, aldus Dierckx.

Het Zorgbedrijf is intussen begonnen aan de herstellingswerken. “Momenteel is het nog onduidelijk wanneer de 21 bewoners terug naar hun flat kunnen verhuizen. Indien de herstelling langer duurt en de bewoning van de flats onmogelijk is, zullen de 10 bewoners alsnog tijdelijk moeten verhuizen”, zegt Dierckx nog.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio