© RR

Politie betrapt twintiger met 25 gram cannabis in auto

Turnhout

De politie betrapte de 20-jarige S.V.W. uit Turnhout met een hoeveelheid cannabis in zijn auto. De jongeman riskeert een veroordeling voor het bezit en de verkoop van verdovende middelen.  

De politie hield eerder dit jaar de jongeman in zijn auto tegen tijdens een controle. De inspecteurs merkten meteen een cannabisgeur in de wagen op. “In een sporttas in het koffer van de auto lag 25 gram cannabis verdeeld over verscheidene gebruikershoeveelheden. Hij had ook nog 940 euro cash bij zich”, zei openbare aanklager Claire Cuypers op de rechtbank in Turnhout. “De beklaagde had van een bovendealer een Snapchataccount gekregen voor het leveren van drugs. In zijn gsm was een deel van de berichten gewist.” De procureur vroeg om V.W. te veroordelen tot een celstraf van achttien maanden, deels met uitstel, en een boete.

“Hij was ontslagen als jobstudent en wilde toch wat bijverdienen. Maar hij een grote stommiteit begaan, waarvan hij veel spijt heeft”, zei meester Michael Boonen, de raadsman van de twintiger. Vonnis op 21 oktober. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio