© Bart Van den Langenbergh

Veertiger ontkent slagen aan fietsster en racistische beledigingen

Oud-Turnhout

Een 43-jarige man uit Oud-Turnhout riskeert een veroordeling omdat hij een fietsster een slag in het gezicht zou hebben gegeven. De schermutseling gebeurde tijdens een discussie over fietsen op een voetpad.  

F.V. moest zich voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden voor slagen en verwondingen aan een 20-jarige fietsster. Volgens het slachtoffer zou de man zich op 26 maart van dit jaar ook racistisch hebben gedragen.

“De jonge vrouw en haar 16-jarige zus reden die dag met de fiets naar de winkel. Op het drukke kruispunt van de Polderstraat en de Steenweg op Oosthoven in Oud-Turnhout reden ze even over het voetpad, maar kwamen ten val”, zei meester Carine Couwenberg namens de fietsster. “Toen ze op de grond zat, werd ze door de beklaagde in haar gezicht geslagen. Ze had een gebarsten bovenlip en een gezwollen kaak. De man gedroeg zich ook racistisch door te stellen dat ze geen normale mensen zouden zijn. Haar hoofddoek werd afgetrokken en er werd gespuwd.” De fietsster vroeg een schadevergoeding van vijfduizend euro.

Schermutseling

Het parket vroeg om buurtbewoner V. een gepaste straf op te leggen, maar de man ontkende dat hij over de schreef was gegaan. Zijn raadsman vroeg de vrijspraak. “Er was een schermutseling waarbij het meisje is gevallen. Mijn cliënt viel ook neer. Maar tijdens het zetten van zijn hand heeft hij haar geraakt. De man is helemaal niet racistisch”, pleitte meester Dirk Vliegen. Vonnis op 21 oktober. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio